Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drogie MASŁO

Polecane posty

Gość gość

Zawsze kupowałam masło Łaciate w kwocie 3,75 zł . Jakąś na początku maja idę na zakupy masło kosztuje 4,99 zł . Wczoraj wlatuję do sklepu patrzę a masło Łaciate 6,49 !!! Oczywiście każde masło poszło w górę i to solidną górę ... Chyba zacznę kupować Delmę

Gość gość
to samo zauwazylam jak ostatnio robiłam tort...myslalam ze uzyje masła bo bedzie naturalniej niz jakaś tam Kasia czy Palma...a tu masło ponad 5 zł :O

Gość gość
Faktycznie, ja również byłam zaskoczona ceną łaciatego. U mnie ostatnio kosztowało 4.99

Gość gość
Od chyba dwóch dni Łaciate kosztuje 6,50 zł

Gość gość
4.99 kupowałam w ubiegłym tygodniu, być może teraz zszokuję się kolejny raz.

Gość gość
Doznasz szoku. Ceny poszły od tego weekendu. To kolejny efekt "dobrej zmiany" :(. Jak wprowadzą nową opłatę paliwową, to nawet chleb pójdzie w górę o przynajmniej 50groszy.

Gość gość
O M G masło o złoty pięćdziesiąt droższe ! ! !

Gość gość
No właśnie taką wam robi różnicę te 1 zł czy 2 zł?? To ile wy tych kostek masla zjadacie w tygodniu że aż tak odczuwacie ta podwyżkę? Ja kupuje jedną kostkę na tydzień,więc czy to maslo kosztuje 5 zł czy 3.75 to mi to duzej roznicy nie robi

Gość gość
Właśnie też dziś byłam w szoku jak kupiłam najtańsze masło za 5,79 zł. co to co dzień będzie droższe to nie wyrobie na nie.

Gość gość
Następna ,zjada 10 kostek tygodniowo

Gość gość
22:23 zależy ile osób jest w domu, i ile się zużywa do wypieków, pieczywa, itd. u mnie to i 6 kostek tygodniowo poleci czasem więcej.

Gość gość
To jedźcie masło roślinne albo delme

Gość gość
I to jest rozumowanie PiS. Poseł Suski stwierdził, że to nie prawda, ze paliwo podrożeje w całej Polsce. Ono podrożeje tylko na stacjach benzynowych :P.

Gość gość
22:35 jasne, a zamiast schabowego z mięsa można z mortadeli prawda?, itd. ja pierdziele i w ten sposób rządy robią z ludzi dziadów.

Gość gość
Tak samo możesz miec pretensje że nie jesz krewetek i jagnięciny,tylko makrele i schabowego,jak kogoś na coś nie stać to kupuje tańsze,proste.

Gość gość
Ja kupuję Finuu i cena w sklepie teraz o złotówkę wyższa. Dla naszej 4 osobowej rodziny kupuję masło co 3 dni

Gość gość
Tu jest mowa o maśle podstawa jedzenia, a nie krewetki kawior i inne g****a których bym nawet za darmo nie chciala

Gość gość
Tu jest mowa o maśle podstawa jedzenia, a nie krewetki kawior i inne g****a których bym nawet za darmo nie chciala

Gość gość
gość dziś Trudno nie mieć pretensji, jeżeli przez działania rządu każdy musi płacić znacznie więcej za codzienne sprawunki. Z tego co pamiętam, to przedstawiciele tego rządu oficjalnie stwierdzili, że w przyszłym roku muszą uzyskać z podatków ponad 17 MILIARDÓW złotych więcej, niż w tym roku. Jak ktoś liczyć nie umie, to wypada ponad 500zł od każdego (wliczając niemowlęta). To dopiero "dobra zmiana".

Gość gość
Ale tutaj można wyczytać kocopoły... jezu! poczytajcie dlaczego poszło w górę - bo bardziej zaczęło się opłacać producentom eksportować do USA, dlatego ceny w Polsce też podskoczyły. "wina rządu" - z takim myśleniem to faktycznie daleko zajdziecie. Włączcie myślenie.