Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sałatka z groszkiem

czy intensywny seks może grozić dziecku

Polecane posty

Gość sałatka z groszkiem

od początku ciąży uprawiamy regularny seks. Tak było też wczoraj. Kochaliśmy się od tyłu, dość intensywnie, może penetracja nie była wyjątkowo głęboka, ale moje pośladki uderzały o biodra męża dość szybko i gwałtownie. Czy myślicie, że taki seks może zaszkodzić dziecku? Czy takie telepanie może mu szkodzić w worku owodniowym, w wodach płodowych? jestem w 18 tygodni ciąży. Ciąża niezagrożona. Dziś nie czuję ruchów synka i zaczynam się martwić..

Gość gość
Pewnie ze może szczególnie w pierwszym i ostatnim trymestrze. A skąd się robią krwiaki zagrażające dziecku? Od seksu i wkladania aparatury do środka.

Gość gość
W 18 tc mozesz nie czuc regularnych ruchów. Trudno powiedzieć. Ciaza to tako stan.ze nagle.cos.moze.zaszkodzic. Mnie do seksu w czasie ciazy nikt nie przekona, bo bym umarla ze strachu, ze cos mogło sie stac dziecku. I tak znam te gadki ze w.zdrowej ciazy można bla bla bla. Tylko w ciazy jeden dzień jest ok.a drugi juz nie.musi taki byc.

Gość gość
Pewnie ze może szczególnie w pierwszym i ostatnim trymestrze. A skąd się robią krwiaki zagrażające dziecku? Od seksu i wkladania aparatury do środka.

Gość sałatka z groszkiem
Pytałam raczej o wstrząsy, o szybkie ruchy, ale dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
Zawsze może. Każdy organizm jest inny. Bądź jednak dobrej mysli.

Gość gość
No tak, wystarczy mikroskopijne odklejenie sie lozyska, ktore pod wplywem wstrzasu sie poglebi, a tak, zaraz by sie zroslo.

Gość gość
Naparzasz się jak kotka na rozgrzanym dachu a później masz problem, ze nie czujesz ruchów dziecka :-) Trzeba myśleć głową a nie du/pą zwłaszcza jak jest się w ciąży.

Gość gość
Brak sexu w ciąży? Dziewczyny! Ogarnijcie się. Sex jest tylko zabroniony gdy ciąża jest zagrożona, przede wszystkim poprzedzona wcześniejszymi poronieniami. Sex jest wskazany w ciąży. Może nie az tak gwałtowny (choć ja również taki lubie) jednak nie rexygnujcie. Każdy ma swoje potrzeby.

Gość gość
Naparzasz się jak kotka na rozgrzanym dachu a później masz problem, ze nie czujesz ruchów dziecka :-) Trzeba myśleć głową a nie du/pą zwłaszcza jak jest się w ciąży.

Gość gość
O ile już, to to tylko delikatny seks nie jest zagrożeniem dla dziecka.

Gość gość
My z mężem kochaliśmy się znacznie delikatniej niż przed ciążą tak dla pewności :) 8 miesiąc cały przeleżałam bo był problem w łożyskiem, po miesiącu dostaliśmy zielone światło od lekarza na seks. wieczór przed porodem się kochaliśmy w nocy odkleiło mi się łożysko i urodziłam rano przez cc miesiąc wcześniej. wydaje mi się że to zbieg okoliczności i odklejenie wynikało z anomalii łożyska z którym wcześniej były problemy. x osobiście nie wyobrażam sobie brak seksu w ciąży, kochaliśmy się rzadziej ale seks był. nie chciałabym przetrzymywać bez seksu faceta przy zdrowej ciąży. wiadomo jak jest zakaz to trzeba respektować, ale jak jest wszystko dobrze to czemu nie :)

Gość gość
seks i odklejenie lozyska to nie zbieg okoliczności tylko ciag przyczynowo skutkowy

Gość gość
Matko ale masakra. W ciąży można uprawiać seks, ale delikatnie. Silne wstrząsy jak i ugniatanie brzucha są niekorzystne. W ciązy też wszystko jest bardziej ukrwione niż normalnie.

Gość gość
Ale seks w ciąży nie powinien być "na ostro" sorry ale to chore.

Gość gość
Przy zdrowej ciazy nie ma przeciwwskazan do seksu. Nie sluchaj idiotek ktore uprawialu seks raz w miesiacu tuz przed owulacja zeby zajsc w ciaze. Seks jest bardzo wazny i nie zaszkodzi. W 18 tc ruchy moga byc nieregularne. Postarajcie sie tylko kochac nieco mniej intensywnie. Napewbo wszystko jest ok :) Ja przez cale ciaze cieszylam sie seksem.

Gość gość
W 18 tyg ruchy są ledwo wyczuwalne i nieregularne. Dopiero po 20 tyg to się zmienia.

Gość gość
9:10 seks był naprawdę delikatny, przez całą ciążę aż do 8 miesiąca taki był, nie szaleliśmy.

Gość gość
gość dziś Ale seks w ciąży nie powinien być "na ostro" sorry ale to chore. XXX Twoja wypowiedź jest chora.

Gość gość
To rżnięcie się ostro w ciąży, chore debilki.

Gość gość
100% racji. Trzeba mieć chorą głowę żeby się ostro kochać nosząc w sobie dziecko. Myślenie ci/pą!

Gość gość
Ale masz męża buchają i sama nie lepsza. Dajesz od tyłu i to tak na ostro to teraz się martw. Niewyżyta suczka.

Gość gość
Przeatancie! To ze wam seks nie sprawia przyjemnosci to wasz problem. I to dopiero jest chore. Potem dziwia sie ze faceci szukaja czegos na boku. Uprawialyscie seks tylko w celacu prokreacyjnym. To dopiero obluda.

Gość gość
W ciąży można a nawet trzeba się kochać, ale kochać a nie rżnąć jak zwierzęta...

Gość gość
9.33 strasznie jestes wulgarna.

Gość gość
Dziwny to facet co bierze ciężarna na ostro...

Gość gość
seks jest naprawdę ważny, łączy partnerów. współczuję Waszym facetom którzy dostawali 2-3 razy w miesiącu tylko w dniach płodnych :/ a potem się dziwicie że nagle po porodzie jak Wy byście chciały to z kolei facet już nie ma na Was ochoty. Mój lubił mój okrągły brzuszek i czesto się śmiał że synkowi podobał się seks bo czuł jego ruchy. ale wszytsko było robione z czułością i delikatnością, w ciązy nie trzeba się ostro rżnąć bo kobieta bardziej odczuwa przyjemność :)

Gość gość
gość dziś a widzisz co jedno ocenzurowane słowo?

Gość gość
W jej wypowiedzi nie ma nic wulgarnego.

Gość gość
Intensywny jest niewskazany w ciąży może skończyć się poronieniem, w ciąży można uprawiać delikatny seks , jak ktoś nie lubi delikatnie lub ciąża jest zagrożona lepiej unikać , bo można się umówić na delikatnie a jak was poniesie może być z tego klopot :(