Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu single muszą sie zrzucać na 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego single muszą zrzucać się finansowo na czyjąś nieudolność czyli robienie dzieci gdy na to nie stać?

Gość gość
też tego nie rozumiem, jestem singlem.

Gość gość
A dlaczego zdrowi muszą zrzucać się na twoje leczenie jak ci serce p*****lnie? Też jestem singielka bez dzieci.

Gość gość
jak mi serce p*****lnie to na nic się nie musisz zrzucać, rodzina mi trumne kupi. Za to ja moge sie zrzucić na psychiatre dla ciebie bez problemu

Gość gość
Takie sa wlasnie uroki socjalizmu ;)

Gość gość
Np. Dlatego, że te dzieci będą zarzucać się na twoją emeryturę

Gość gość
dziś rozumiem że nie życzysz sobie żadnego leczenia a w razie konieczności ratowania życia? Mam nadzieję że do żadnych lekarzy na NFZ nie chodzisz!

Gość gość
Dlatego, że te dzieci będą zarzucać się na twoją emeryturę x Ona z kolei będzie się zrzucać na ich żłobki, przedszkola, szkoły i studia.

Gość gość
13:13 Ja odp :) na NFZ - nie, 500 +- też nie, prognozy odnośnie przyszłości funduszu emerytalnego nie pozostawiają złudzeń czyli - też nie dostanę :D Jakieś dodatkowe pytania ?

Gość gość
a dlaczego mam nie korzystać z NFZ skoro płacę sobie ZUS? Za siebie płacę a nie za Ciebie, a w 500 plus płacę za czyjeś dzieci, nie swoje.

Gość gość
wątpie by pokolenia przyzwyczajone "bo państwo da" było przyzwczajone do uczciwej pracy zwłaszcza gdy najwięcej na tym programie korzysta patologia z pokolenia na pokolenia na garnuszku mopsów a co za tym idzie ci ludzie prędzej pójdą pracować do szarej strefy, uciekną za granicę za lepszym i dostatnim życiem albo będą wyciągać łapy jak rodzice niż złożą się na jakąkolwiek emeryturę

Gość gość
Tak samo nie powinno sie leczyć idiotów ktorzy palą i dostają raka przełyku. Po cholerę ich się leczy skoro sami sobie świadomie wyrządzali te krzywdy.

Gość gość
Państwo powinno dawać prawo wypisania się z tego systemu dla osób które tego chcą. Ja bym się chętnie wypisał z wszelkimi tego konsekwencjami czyli: - Nie bede płacił zusów ale za to: - nie bede sie leczył na NFZ - nie bede miał emerytury. I chciałbym taki układ bardzo chętnie !

Gość gość
to tak jak z płaceniem na nfz muszą płacić wszyscy nie wielu skorzysta, zresztą wiele osób zwłaszcza pracujących woli sobie opłacać dodatkowe ubezpieczenia lub programy zdrowotne bo tylko wtedy dostaną się w miarę szybko do specjalisty i badania

Gość gość
Pracuję 6 lat na własnej działalności płacę 1100 zł zusów miesięcznie czyli przez te 6 lat miałbym 80 tysięcy odłożone na emeryture! A to tylko dopiero 6 lat! Za 40 lat bym miał 528 tysięcy złotych czyli zakładając że emerytury bede miał 20 lat to mam 2200 zł miesięcznie dla siebie. A to tylko te ZUSy, przecież mogę jeszcze odkładać. Tymczasem od Państwa ile dostanę emerytury? Może 800 zł

Gość gość
też uważam ze to niesprawiedliwe ciężko pracowałam całe życie nie mam dzieci bo tak życie mi się ułożyło a nie chciałam ich sobie robić z byle kim i teraz mam jeszcze sponsorować i opłacać czyjeś to nie sprawiedliwe zwłaszcza że samej mi cięzko i ledwo ciągnę od 1 do 1, a teraz wszystko jest coraz droższe :( bo przecież trzeba zabrać kasę cieżko pracującym żeby dać na innym, tylko że to nie psi obowiązek podatników utrzymać dzieci ale ich rodziców

Gość gość
13:36 Właśnie :) 13:32 Tez tak chce

Gość gość
Dobre pytanie. dlaczego my mamy płacić z naszych podatków na obce dzieci takich krętaczy co rodzice udają że mają 1/ 8 etatu a faktycznie zarabiają 5.000 zł czy mają umowę na minimalne miesięczne wynagrodzenie a realnie 6.000 zł na rękę. Gotować trzeba rzeczywiscue biednych a nie pozerow i oszustów.

Gość gość
Dotować miało być.

Gość gość
Cieszcie się, że nie ma bykowego (podatek od kawalera bez dziecka obowiązywał do lat 80')

Gość gość
ten temat pokazuje egoizm tej epoko wszystko roochajacy nie chcacy byc ojcami i puszczalskie singielki - ludzie ktorzy nic nei chca dac nikomu, dzieci tez miec nei chca bo seks to zabawa i ejst anytkoncepcja. wiec po co sie zrzucac na dzieci jak za te 500 plus mozna nakupic sobie kondomow?

Gość gość
21:39 Kwestia czasu przyjdzie moment, że o tym także sobie przypomną wszystko w myśl zasady działania na rzecz suwerena :D

Gość gość
21:41 Chociażby albo spożytkować na wlasne cele. Chcesz dzieci to na nie zarabiaj , proste :)

Gość gość
gość dziś Możesz te pieniadze ulokować i dodać procent

Gość gość
Single powinni jechać na szmacie, albo kosić ogródki, sprzatac rodzinom. Chodzą takie niedoj****e trutnie i zabierają powietrze.

Gość gość
21:46 Taaak mógłby tylko co zrobi z sądowym wezwaniem do zapłaty ZUS-u :D

Gość gość
dzieci to nie tylko interes panstwa czy czyjkolwiek ale takze TWOJ, to wklad spoleczny, ogolnie bardzo szerokie pojecie ale ty tego nei zrozumiesz. Zycie spoleczne sklada sie z drobnych poswiecen na rzecz wspolnego dobra

Gość gość
A dlaczego cel dzieci wam tak przeszkadza jak płacicie na inne budżetowe wydatki i też ze wszystkiego nie korzystacie

Gość gość
21:49 A ty się lecz na cokolwiek niech będzie, że na mój koszt:D