Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Określenie płci dziecka w 10 tygodniu? Możliwe?

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy, mam następujący problem:) Wczoraj na usg (10tc3d) lekarz stwierdził, że zna płeć mojego dziecka. Jak myślicie, to możliwe, żeby na tak wczesnym etapie już określać płeć dziecka? Czy którejś z was lekarz już tak wcześnie to przepowiedział i czy ostatecznie sprawdziło się?

Gość gość
nie

Gość gość
Najwczesniej to chyba w 15tc.

Gość gość
To znaczy, że nie jest możliwe, czy że tobie "przepowiadał" a się nie sprawdziło?

Gość gość
raczej nie mozliwe w 10tc.

Gość gość
Mój w 12 powiedział, że wie, ale nie powie, abym się nie przywiazywała do tej myśli i potem w 16 powiedział, że potwierdza się pierwsza obserwacja. Zależy od sprzętu.

Gość gość
Tylko, że 12tc to całe dwa tygodnie dalej. Wczoraj ledwo było zarysy rączek widać tak naprawdę... Nie wiem sama co myśleć, lekarz genialny, czy z fusów wróży?;) Dodam, że sprzęt do usg ma bardzo dobry.

Gość gość
A ja nie chcialam wiedziec w pierwszej ciazy i teraz tez nie chce! To nie ma znaczenia

Gość gość
no raczej nie ...

Gość gość
To ja pisałam o 12 tc. Po prostu poczekaj do następnej wizyty i będziesz wiedziała. A zdradził lekarz płeć?

Gość gość
Tak, zdradził, wg niego ma być dziewczynka. Zastanawiam się tylko, czy są jeszcze szanse na pomyłkę, bo to by była moja 3 córa:)

Gość gość
Na poczatku wszystko jest dziewczynka.

Gość gość
Pierwsze nieomylne oznaki, czy urodzi ci się synek, czy córeczka, powinny już być dostrzegalne na USG w 14. tygodniu ciąży. z artykulu.

Gość gość
Określenie płci dziecka jest możliwe od 8 tygodnia tylko i wyłącznie za pomocą testu płci, który kupisz przez internet kosztuje 100-120 zł.

Gość gość
Płeć jest całkowicie wykształcona 12-13 tygodniu ciąży ,kobiety które robią badania prenatalne najczęściej już znają płeć dziecka.

Gość gość
Dziewczynki sa fajne:]

Gość gość
Dzięki za wszelkie odpowiedzi. Wiem, że dziewczyny są super, nie mam nic przeciwko nim. Tak naprawdę płeć jest mi obojętna, chociaż nie wiem czy po dwóch córkach potrafiła bym być mamą chłopca;) Jednak ucieszy mnie wszystko, co będzie. Zastanawiałam się tylko, czy to możliwe, że lekarz jest aż tak genialny, bo wczoraj tak wyjechał z tą dziewczynką;) Ale chyba potraktuję to na razie z przymrużeniem oka i poczekam jeszcze kilka tygodni zanim mu naprawdę uwierzę:)

Gość gość
Znaczy tak ksiazkowo do dopiero kolo. 12 tyg ksztaltuja sie zewnetrzne zarzady plciowe..

Gość gość
Ta .. zarzady tez, ale o narzady chodzilo:D

Gość gość
Jest możliwe określenie plci za pomocą wyrostka płciowego...Jeśli masz zdjęcie Usg tego z oznaczeniem Crl to na nim powinno być widać...U chłopcow wyrostek odstaje do góry u dziewczynek przebiega wzdłuz lini kręgosłupa bądz lekko opada.Ta metoda sprawdza sie do 12 tyg.potem wyrostek przeksztalca sie juz w konkretny narzad...Można też określić płeć na tym etapie po układzie czaszki,czoła ale to już trzeba byc naprawde swietnym fachowcem

Gość gość
Też bym chciała córkę...

Gość gość
Jesteś w 11 tc, a nie w 10. U mnie lekarz określił płeć w 13 tc, a dokładnie w 12+ 3. Na usg prenatalnym, dobry sprzęt miał, ale przede wszystkim to dobry fachowiec z niego. Następne usg i inni lekarze już tylko potwierdzali płeć. Wcześniej myślałam ,że określenie płci możliwe jet dopiero około 20 tc; ale jak widać szeroko pojęta medycyna poszła naprzód. Pozdrawiam i lekkiej ciąży życzę.

Gość gość
22.13 polozna ostatnio mnie ochrzanila zebym glupot nie wygadywala bo ja jestem w 12 tc (12w4d) a nie w 13...ja juz nie wiem jak liczyc te tygodnie

Gość gość
Mi w 12 powiedział ze na 90 Procent dziewczynka a potem okazało się ze jednak chłopczyk......

Gość gość
W 12 TC na połówkowym lekarz nie chciał powiedzieć, bo za wcześnie, w 17 tc już powiedział, że na pewno chłopak.