Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qqeczka

Interpretacja wykresu owulacji, proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Qqeczka

Witam wszystkie kobitki... Z mężem staramy się o dziecko od dwóch cykli, mierze temperaturę juz jakiś czas jakieś 4-5 cykli... Zawsze przed owulacja mam temp około 36,3 do max 36,5 w trakcie owulacji od 36,67 do 37,1 nawet wzrasta pod koniec drugiej fazy. Śluz pojawia się u mnie dzień dwa przed skokiem. Tym razem dzisiaj bardzo się zmartwilam moim spadkiem tempki. Czytałam o implatancji zarodka ale to dość szybko. cykle mam długie bo 38-39 dni... To wykres z tego cyklu 8dc 36,3 9dc 36,3 10dc 36,35 11 12 13dc 36,4 14 15 dc 36,5 16-17dc 36,6 (to tez pierwszy raz) 18-19 dc 35,5 20-23 dc 36,4 24 dc 36,3 (pojawił się śluz) 25dc 36,6 26dc 36,7 27dc 36,8 28dc 36,75 29-30 dc 36,8 31dc 36,4 ( to dziś) Byłabym wdzięczna czy tako spadek może być wynikiem zagnieżdżania czy raczej mogę się juz pożegnać z nadzieją w tym cyklu.. Pozdrawiam i dziękuję

Gość Cleo1976
Jedno-dwudniowy spadek temperatury po owulacji rzeczywiście może wskazywać na zapłodnienie w tym cyklu.Jeżeli jednak temperatura będzie się utrzymywać na niższym poziomie przez 3 dni lub dłużej, to raczej nie zaszłaś w ciążę.Mimo wszystko, odczekaj 21 dni od momentu owulacji-i, jeśli miesiączka się nie pojawi, zrób test ciążowy.Uznaje się, że na ciążę wskazuje minimum 18 nieprzerwanie podwyższonych temperatur-ale te 2 niższe w związku z zagnieżdżeniem zawsze mogą się zdarzyć.

Gość Qqeczka
Dziękuję Cleo za odpowiedz ;) Będę mierzyć i okaże się jak to z ta tepmka dalej... Do okresu jeszcze jakieś 8 dni wiec niedługo wszystko się okaże... Chociaż i tak boje się ze długa droga przed nami.

Gość gość
Jestes na dobrej drodze :) u nas udalo sie dopiero po 6 cyklach :)

Gość Qqeczka
Oby oby. Jak miałam 25 lat poronilam ciążę :/ Ogólnie nie była planowana ale jak się już pojawiła to byliśmy szczęśliwi. Później po poronieniu wyjechaliśmy za granicę. Tutaj praca odkładanie pieniążków później własny dom niezła perspektywa na przyszłość i fajnie by było mieć maleństwo. Ja mam już 33 lata a mąż 36 wiec najwyższy czas na "rodzinę"

Gość Qqeczka
Wczoraj 36,5 dzisiaj już 36,7 Zobaczymy ale coś czuje ze to okres się zbliża....

Gość oby sie udalo ale
Sprawdź sobie najpierw, czy przy takich długich cyklach masz owulacje.. Ja starałam się o dziecko około 1,5 roku.. Z uwagi na długie cykle - nie w każdym miesiącu była owulacja :( Życzę powodzenia

Gość Qqeczka
Niby temperatura idzie w parze ze sluzem i pobolewaniem brzucha do tego zwiększona ochota na sex. Zawsze miałam dość długie cykle, ostatnio faktycznie się wydłużyly bo było 33 a jest 38-39 to jest różnica.... Pod tym kontem jakieś badania się robi czy po prostu zakupić testy owulacyjne? Pozdrawiam... P.s dzisiaj na papierze zauważyłam śladowe ilości krwi juz pomyślałam że dostanę okres -szybciej ale jak na razie cisza...

Gość Cleo1976
Skok temperatury wskazuje na to, że owulację miałaś.:)

Gość Qqeczka
Wczoraj wieczorem dostałam jednak okres, szybko... Licząc od owulki... Ogólnie może mi się wyrównuje, tak bym pomyślała jakby nie ta owulka która idealnie wtopila się w mój 38dniowy cykl który jest od pół roku taki sam po zdjęciu spirali....

Gość Cleo1976
Quleczko.Jeżeli różnice w długości cykli nie przekraczają 7 dni to są one regularne ("wyrównane") niezależnie od tego, czy mają 20-27 dni, 30-37 dni czy może 40-47 dni.Z wykresu widać że masz normalnie owulację, a faza poowulacyjna ma co najmniej 10 dni? Dlatego ja bym się nie martwiła -zajdziesz w ciążę!Mnie się udawało po 3-4 cyklach starań.Dopiero staranie się bez powodzenia co najmniej przez 12 miesięcy kwalifikuje do leczenia.

Gość Qqeczka
Okres o ile można to nazwać okresem właśnie się kończy q ja czuję się jakbym dopiero miała go dostać... wzdety brzuch ciężko mi mam mdłości wysypalo mi twarz do tego bolą mnie dziąsła - zawsze tak mam przed miesiączka... Czemu tak może się dziać? Znaczy to że dostanę znowu okres a to był nie wiem wstęp??? Bo krwawienie mimo że trwa jest bardzo znikome biorąc pod uwagę wcześniejsze... Dzisiaj tez zaczekalam mierzyć temp na mowy cykl i jest 36,7 gdzie zawsze z początku pomiaru mam dużo niższa. Jakieś zaburzenia???

Gość Cleo1976
Może to jednak nie była miesiączka, tylko plamienie towarzyszące zagnieżdżeniu? Wykonaj test ciążowy.

Gość Qqeczka
Tylko ze te temperatury spadły na dłuższy czas więc sama nie wiem... Czytałam tez o tym zagnieżdżaniu i to podobno trwa z 3 dni max i jest brązowe... A tu żywa krew mało bo mało i nawet bez śluzu... Jak się sprawdza ta miękkość szyki..??? Na pewno mam tam inaczej bo czuję przy podtarciu się...

Gość Qqeczka
Test zrobię po niedzieli o ile nie dostane właściwej miesiączki...

Gość Cleo1976
Szyjka "twarda" jest w dotyku jak czubek nosa.Miękka przypomina raczej wargi w dotyku.Możliwe jest też, że doszło do zapłodnienia, ale zarodek się nie rozwinął.To by tłumaczyło krwawienie i lekko podwyższoną temperaturę.Kiedy znowu opadnie do zwykłego poziomu, możesz na nowo zacząć próbować.

Gość Qqeczka
Dziękuję za odpowiedź Tego właśnie się obawiam to chyba już w ogóle jest gorsza myśl niż ze się nie udało niżeli ze doszło do zapłodnienia ale dupa z tego... Może być tak że teraz dostane normalny okres? planowany miałam na poniedziałek a czuje się dosłownie jakby tak się miało stać....

Gość Qqeczka
Zbadalam nie wiem czy dobrze i jak to tam głęboko trzeba "wsadzić" palec ale ogólnie ciężko było coś wyczuć wiec musiałam.sie nagimnastykowac i raczej to czubek nosa....

Gość Qqeczka
Dzisiaj temp 37 brzuch mnie boli piersi tez zaczęły być nabrzmiale czuje się kiepsko bardzo kiepsko... Jak jutro ten stan się utrzyma zapisze się do lekarza...

Gość Qqeczka
Złapała mnie po prostu grypa.. Wczoraj na noc zimno mi się zrobiło tak ze siedziałam w szlafroku mimo upału... Dzisiaj od rana łamie mnie w kościach i w ogóle kiepskie samopoczucie nic mi się nie chce jeść i w ogóle... Tak więc już mam winowajce wyższej temp i gorszego samopoczucia... W tym cyklu odpuszczam staranek poczekam na nowy cykl... Dziękuję cleo za cenne wskazówki Pozdrawiam