Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jechać na ostry dyżur czy nie ? 41 stopni gorączki

Polecane posty

Gość gość

Syn (2,5r) w poniedziałek skończył antybiotyk po anginie, a od wczoraj ma gorączkę zatkane zatoki, zaczerwienione gardło tyle, że gorączka dochodzi do 41 stopni. W tej chwili po paracetamolu a po 4h nurofenie zbilam mu te gorączkę do 37.5 Teściową radzi, abyśmy jechali do szpitala na izbę przyjęć, że wzgelu na to jaką miał gorączkę i ,że dopiero skończył antybiotyk. Ja myślę,że to zwykle przeziębienie i nie wiem...

Gość gość
Mój syn też tak gorączkuje w chorobach. Nie jestem panikarą, ale wydaje mi się, że antybiotyk nie zadziałał. Ja bym pojechała na opiekę nocną i świąteczną jeżeli coś takiego u Ciebie jest. Gorączka nie powinna już wrócić.

Gość gość
Moja corka mial , dostala wysoka goraczke , jako panikara udalam sie z nia do lekarza. Pediatra stwierdzila " lekkie zapalenie gardla" wymusilam skierowanie do szpitala, no zywczajnie sie balam, lekarka wypisala " konsultacje w szpitalu" na odczrpnego.Pol godz pozniej przy przyjeciu na oddzial corka dostala takich dusznosci ze dusila mi sie na rekach, gdyby nie to ze od razu podano jej tlen i leki na rozkurczenie oskrzeli , teraz odwiedzalabym.ja na cmentarzu. Przykecie do szpitala z " ostra niewydolnosc oddechowa". A wszystko trwalo pol godziny!

Gość gość
Ja też bym pojechała do ambulatorium. Jednak to małe dziecko.

Gość gość
Teraz nie ma temperatury i sama nie wiem. Chyba to tylko przeziębienie, tylko ta gorączka jest niepokojąca i to,że dopiero brał antybiotyk

Gość gość
Jedz do lekarz, może to mononukleoza, antybiotyk na to nie działa, a objawy takie jak przy anginie.

Gość gość
To idź normalnie jutro do przychodni. Byłaś na kontroli po tej anginie? Może się nie doleczyło, a może coś nowego się rozwinęło.

Gość gość
Przy przeziębieniu taka temperatura? Raczej nie.

Gość gość
miałam mononukleoze w wieku 26 lat..mialam 41 C goraczki... okropna angina...zapalenie wątroby ktore zdiagnozowali juz na SOR-ze... i 12 dni lezalam w szpitalu.... myslalam ze umre... jak dostalam antybiotyk to uczulilam sie na niego i bylam spuchnieta jak balon.. wezly chlonne powiekszone.... za rok po mononukleozie mialam znowu krztusiec... w dziecisntwie tylko ospe... straszne sa te choroby wieku dzieciecego jak dopadają pozniej :/

Gość gość
Przy 41 stopniowej gorączce każdy powinien jechać natychmiast do szpitala, nie tylko dzieci, dorośli również!! Gorączka powyżej 40 stopni to stan zagrażający życiu

Gość gość
Ale teraz nie ma gorączkę. Ma 37'2, zatkane zatoki i czerwone gardło

Gość gość
Myślę, że pojadę do szpitala jak znowu wzrośnie mu dzisiaj temperatura. Wolę jutro jechać do mojej doktor do przychodni, bo w moim małym miejscowym szpitalu w weekendy pracuje 70letnia kobieta, która nie potrafi rozróżnić płci dziecka ani rozpoznać choroby :/

Gość gość
Nie ma teraz gorączki bo ją zbiłaś, ale wieczorem pewnie znowu mu podskoczy. Rób co chcesz, ale wiedz, ze przy 42 stopniach zachodzą nieodwracalne zmiany w mózgu i uszkadzają się organy wewnętrzne.

Gość gość
Zależy jeszcze czym mierzysz temperaturę, ja używam tylko tradycyjnego termometru. I jak pisałam, mój syn zawsze wysoko gorączkował. Raz też miał 41, ale poza tym nic, kilka dni gorączkował bez żadnych objawów. Następnego dnia poszłam do lekarza, ale właściwie już z niczym, bo przeszło. Też wolę iść do swojego lekarza, który zna historię dziecka. Myślę, że podawaj leki cały czas na zmianę co te 3-4 godziny, nie czekaj aż skończy temperatura. I jeżeli nic się nie wydarzy to jutro do przychodni. Ja bym tak zrobiła, ale to oczywiście twoja decyzja.

Gość gość
Ja pierdzielę, ja bym już dawno do lekarza jechała, a nie na kafe pisała.. to małe dziecko... lepiej pojechać kilka razy niepotrzebnie niż 1 raz za mało! To nie jest normalne, żeby po antybiotykach wróciła tak wysoka gorączka. Mój syn ma teraz 10 lat i nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek miał ponad 40 stopni! Raz miał 40 i jechaliśmy karetką na sygnale do szpitala bo zaczął majaczyć.

Gość gość
Jedz na ostry dyżur poczekasz tak kilka godzin to akurat lek przestanie działać.jak zapakujesz małego jak będzie miał 40 stopni do auta to zanim dojedziesz i się dostaniesz to minie tyle czasu naprawdę bedzie to mogło mu zagrażać.