Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AleksjaMia

Jakie objawy?

Polecane posty

Cześć dziewczyny :) Założyłam nowy temat aby dowiedzieć się o waszych pierwszych objawach w ciąży pamiętacie? U mnie dopiero się okaże czy jest maleństwo(trzymam kciuki żeby było) Często mam bóle w podbrzuszu czy to może być objaw? testu nie zrobie bo za wcześnie muszę czekać do 18 najszybciej :/

Gość gość
Był nie dawno taki temat... tak trudno poszukać?

Gość Cleo1976
Pierwszym objawem zazwyczaj jest miesiączka opóźniona o więcej niż 7 dni lub więcej niż 18 dni podniesionej temperatury po owulacji (jeżeli ją sobie mierzyłaś wcześniej).Także uczucie napięcia, mrowienia lub bólu piersi.Dziwne odczucia w brzuchu-pobolewania, uczucie "przelewania się" płynu.Czasem zgaga lub słony albo metaliczny smak w ustach.Ja pamiętam jeszcze zawroty głowy, niektóre kobiety zgłaszają też częstsze oddawanie moczu.To chyba tyle.Ale zdarzają się również ciąże, które dość długo nie dają prawie żadnych objawów.Pewnym objawem ciąży jest pozytywny test ciążowy oraz stwierdzenie ciąży przez lekarza.:)

Gość gość
ja jutro zaczynam 7 tydzień i gdyby nie pozytywny test to bym nie wiedziala.Rzeczywiscie jest jakies tam lekkie mrowienie piersi ale ledwo zauwazalne.Dopiero od 2 dni gorszy apetyt i to tyle