Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubezpieczenie NNW jaka składka?

Polecane posty

Gość gość

Ile płacicie za ubezpieczenie dzieci w szkołach? U nas co rok*****składka rośnie, dwa lata była 32 zł, w tym roku 37 zł, ciekawe jak teraz będzie od nowego roku szkolnego? Od czego to zależy?

Gość gość
Zależy od firmy ubezpieczeniowej, kwoty ubezpieczenia, ilości dzieci, ilości bezpłatnych polis (czytałam, że jest pewna pula dla szkoły dla dzieci biednych), umiejętności negocjacyjnych, miejscowości. Pewnie sa jeszcze inne czynniki mające wpływ na wysokośc składki, ale te pierwsze przyszły mi do głowy.

Gość gość
Składki są różne i zależą przeważnie od sumy ubezpieczenia. Zazwyczaj im większa suma - tym wyższa składka. Słyszałam też, że niektóre agencje (na pewno NAU, bo tam mam dziecko ubezpieczone) oferuje wsparcie dzieciom w trudnej sytuacji finansowej i zwalnia ich z opłat. U nas w szkole z tego co wiem 3 osoby z tego skorzystały. My płaciliśmy w roku 2016/17 40 zł u młodszej córki w podstawówce i 45 zł u straszej w gimnazjum.

Gość gość
U nas składka wynosi 44 zł, podobno to już jest kwota zwiększona ze względy na klasę sportową. Gimnazjum, Gdańsk, PZU

Gość gość
U nas 30 zl jak kiedys placilam. ale teraz juz kupuje sama ubezpieczenie, zrezygnowalam ze szkolnego i mam spokoj ze skladkami.

Gość sensitivee
Najlepiej samemu ubezpieczyć całą rodzinkę, pakiety często są tańsze. Ja zawsze szukałam najlepszych ofert na rankomacie

Gość gość
Znowu temat szkolny bo szkoła znów coraz bliżej, także ten... w temacie :) U nas trójka ubezpieczana w szkole za jakieś 30-50 zł (podstawówka, gimnazjum, liceum) pluud dodatkowo dwoje starszych indywidualnie. A jakie oferty polecacie? My mamy od kilku lat tego samego ubezpieczyciela od tych indywidualnych ale zastanawia sie czy nie zmienić.

Gość gość
Jestem nauczycielką i jednocześnie mamą. Polecam ubezpieczenia z Nauczycielskiej Agencji Ubezpieczeniowej - pewnie kilkoro z waszych dzieci jest ubezpieczanych w szkole właśnie za pośrednictwem tej agencji. Ja dodatkowo jako nauczyciel muszę przyznać, że mają bardzo preferencyjne warunki dla pracowników oświaty :)

Gość gość
słyszałam o tej agencji, ale nie miałam okazji się zapoznać z jej ofertą. Dzieci w szkole od lat są ubezpieczane przez PZU i raczej tego nic nie zmieni, ale poczytam o tym nau