Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam kota niejadka

Kot niejadek

Polecane posty

Gość mam kota niejadka

Czym karmicie swoje koty? Mój jest bardzo wybredny i już nie wiem co mu dawać :(

Gość gość
Moje jedzą wszystko co im dam, bo mają 3 posiłki dziennie i jak któryś grymasi to drugi za niego zje i ten pierwszy będzie chodził głodny. Na samym początku jeden grymasił jak była wątróbka. I czasami na whiskasy ale tylko jak moja mama była w domu, bo jak on tego nie zjadł to dawała mu co innego a u mnie nie ma grymaszenia i wtedy zjada wszystko.

Gość gość
Tylko że mój kot głoduje jak jej nie dam czegoś co lubi. Ostatnio nawet na pierś kurczaka nosem kręci. Carny, bozita, mac's czy cosma etc jej nie smakują. A jakimś góvvnianym whiskasem nie chcę jej truć.

Gość gość
No to albo go przekarmiasz, albo jest nauczony że jak czegoś nie zje to za chwilę dostanie coś innego, a nuż lepszego więc warto na to poczekać. Dawaj mu jeść regularnie, małe porcje. Ja daję każdemu ze swoich 3 razy dziennie np. po 50 gramów karmy mokrej (najchętniej wcinają winstony z rossmana, wychodzi saszetka dla 2 kotów na jeden posiłek). Czasem dostają suchą z jogurtem. Raz w tygodniu porcję mięcha. Czasem daję im puszki (po otwarciu przechowuję w lodówce, wcześniej nakładam żeby się ogrzało). Do tych z puszki dorzucam jakieś dodatki np. ryż jak akurat gotuję na obiad, czasem jakieś gotowane warzywo typu marchewka lub cukinia. Jedzą wszystko co im dam.

Gość mam kota niejadka
Przekarmiam? Nie sądzę. Mój kot jest chudy. Ma ciągle suchą karmę w misce a mokre albo mięso dostaje 2 razy dziennie (albo raz więcej). Tylko że nawet gdybym go chciała przegłodzić to on nie zje tego co mu nie smakuje, powącha i zostawi. Nie pytam jak karmić kota, tylko czym żeby on to jadł.

Gość gość
przyczaj sie w piwnicy i zlap mu mysze:-D :-P

Gość mam kota niejadka
Z suchą karmą nie ma takiego problemu bo sporo różnych rodzajów karmy zjada. Ale mokra to jest problem. Wątróbki czy jajka w ogóle nie tknie.

Gość gość
nie wiem dlaczego się tak cackacie z tymi durnymi sierściuchami :O wystarczy gnoja trochę przegłodzić, to potem zeżre wszystko - to zawsze DZIAŁA jeszcze mi tego brakowało, żeby mi kocur wybrzydzał

Gość mam kota niejadka
Haha no dzięki za radę :P

Gość gość
No więc może spróbuj te WINSTON z Rossmana, zwłaszcza te w śmietanowych lub jogurtowych sosach. Spróbuj też dać żółtko z jaja ugotowanego na twardo. Białko też może być. Mój jeden kiedyś wybrzydzał, ale przestał. Może Twój też kiedyś przestanie.

Gość mam kota niejadka
Czego nie rozumiesz w zdaniu "Tylko że nawet gdybym go chciała przegłodzić to on nie zje tego co mu nie smakuje, powącha i zostawi."? :O mam go według ciebie zagłodzić na śmierć? A cackam się ponieważ adoptując zwierzę wzięłam za nie pełną odpowiedzialność, swoje dziecko też głodzisz jak wybrzydza? Zwierzę jest ode mnie zależne skoro się nim opiekuję, a jeśli nadal będziesz promować znęcanie się nad zwierzętami przez głodzenie ich to zgłoszę sprawę gdzie trzeba i się pożegnasz ze swoimi pupilkami 🖐️

Gość mam kota niejadka
Winstona kiedyś już próbowałam mu dawać, może zrobię jeszcze jedno podejście chociaż nie jest to najlepsza jakość.

Gość gość
U mojego kota to był początek choroby właśnie brak apetytu Zawsze go miałam na puszkach plus sucha karma

Gość alka098
Kota trzeba odkłaczyć bo możliwe że część sierści zapchała drożność układu pokarmowego. Można użyć do tego trichocat z vetexpert. To pasta, która pobiega zbijaniu się włosów w żołądku.

Przede wszystkim dobrze by było sprawdzić czy wszystko w porządku ze zdrowiem Twojego Kota. Jeżeli tak to możesz spróbować dosmaczać mokrą karmę gęsim smalcem, żółtkiem albo sosikami z Winstona albo Miamora. Futrzaczki mają fioła na punkcie smalcu z gęsi :) https://kociamietkablog.wordpress.com/