Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla siostry Amelii

Polecane posty

Gość gość
Anastazja albo Gloria

Gość gość
o Wiktorio moja Wiktorio dlaczego mam Cię tylko w snach :-)

Gość gość
Mam wśród znajomych bardzo sympatyczną, kochającą się rodzinkę z Amelią i Darią.Więc proponuję imię Daria.

Gość gość
Dżuma

Gość gość
Podobne... A czemu ma być podobne przecież każde dziecko jest inne. Ja nie znam imienia które jest podobne do Amelii. Co Ty, dzieci nazywasz tematycznie, jedno ma pasować do drugiego? Czyli co, jak masz syna Jasia to siostra tylko Małgosia czy jak? Jak chcesz podobne to daj Pipa i C*pa prawie takie same tylko jedną literką się różnią. A co do Amelii - to jest nazwa choroby więc jedyne pasujące imiona jakie mi przychodzą do głowy to rownież nazwy chorób - Ospa, Dżuma, Cholera. Albo wpisz w internet nazwy chorób i zobaczysz jakie są może jakieś Ci się spodoba. Albo nadaj drugą Amelię będą się nazywać tak samo, Amelka pierwsza i Amelka druga :D

Gość tylko nie popełnij błędu
Imiona mają bardzo duże znaczenie jeśli chodzi o osobowość, o to jak je będą postrzegać inni i czy osiągnie sukces, dlatego nie można tej decyzji podejmować pochopnie. Znam kogoś, kto potrafi bardzo trafnie doradzać w takich kwestiach To jest jej numer 708-877-503 wew. 553. Ja chciałam swojemu dziecku dać imię, które jak się okazuje, połączone z jego datą urodzenia byłoby fatalne w skutkach. Pani zaproponowała kilka imion, które będą pasowały i tak oto mam teraz zdrowego i silnego Eryka.

Gość gość
jakieś oryginalne i kobiece ale kontrze do Amelii może Karolina-, zdrobnienia- mela i karola, melcia i karolcia

Gość gość
Klebsiella:)

Gość gość
Amelia to choroba. Więc jeśli ma być siostra to może jakaś Grypa albo Ospa?

Ludzie co Wy się tak upieracie, żeby każdemu dogadywać jakie to brzydkie imię wybrał ;/// Amelia - piękne brzmienie, chyba nikt o zdrowych zmysłach nie kojarzy Amelki z choroba, proszę Was, co my, Indianie jesteśmy??? Po drugie - Klaudia, naprawdę kojarzy Wam się z kulawa??? Bo dla mnie to nowoczesne, piękne imię. Czy ja muszę dziś nazwać dziecko Bozydar, żeby się podobało, bo w końcu oznacza dar Boga??? Autorko nazwij jak tylko Ci się podoba, wszystkie propozycje to piękne imiona :)

Gość gość
Amelia – wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. Może stanowić część zespołu wad wrodzonych lub występować jako wada izolowana, w części przypadków będąca wynikiem działania szkodliwych czynników na rozwijający się zarodek lub płód.

Gość gość
dla siostry Amelii to tylko Grypa, Kiła, Rzerzączka. Idź tropem chorób, żeby pasowało do siostry.

Gość gość
Zgodnie z poradą powyżej - Pneumonia albo Triplodia .

Gość gość
A skoro podoba Ci się Nela - to daj jej na imię Salmonella! Pasuje do Amelii, rownież jest nazwą choroby i można zdrobnić Nela. Idealne!

Gość gość
Salmonella -wyborne ! Idealne dla poważnej dojrzałej kobiety na stanowisku . Sędzia Salmonella Kowalska .Albo -doktor Salmonella Pryszcz . Zanim dorośnie pasuje urocze zdrobnienie -Nela /Nelka .