Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypadanie włosów pomocy

Polecane posty

Gość gość
Piję drożdże, o dziwo smakują mi. :)

Gość gość
Tabletki przeciwbólowe mocno osłabiają włosy.

Gość gość
Nie wiedziałam o tym, ale nie biorę tego typu tabletek. Ogólnie zdrowie mi nie szwankuje - odpukać, tylko te włosy... :(

Gość gość
gość dziś Piję drożdże, o dziwo smakują mi. usmiech.gif X Ja też piję o też mi smakują ;) tylko pij przez 3 miesiące, a potem odstaw je na trochę, bo przestaną działać. X I miało być peeling kawowy, oczywiście :D

Gość gość
Aha, po 3 mies,. odstawić, a to nie wiedziałam. Piję rano i wieczorem. Czytałam też wiele o siemieniu lnianym, także też wdrożę to w życie.

Gość gość
gość dziś X To dobrze, ja biorę co miesiąc.. niestety :)

Gość gość
Wolałabym naw3et co tydzień, byle by mi te włosy nie leciały, eh.

Gość gość
Tak, to ten szampon.

Gość gość
ok. Dzieki!

Gość TolaK77
na organicznewlosy.pl jest dobry szampon. Mi pomógł po ciąży, a włosy leciały mi garściami, aż bałam się że będę łysa. Myłam co drugi dzień

Gość gość
Tu autorka. Zakupiłam już wyżej wspomniane specyfiki, pewnie trzeba czasu żeby zobaczyć efekty, na pewno od razu widzę różnicę jeśli chodzi o wygląd włosa, olejek rycynowy robi dobrą robotę. Natomiast najbardziej zależy mi na pohamowaniu łysienia i marzę żeby odrosły mi włosy na czubku głowy. Dziś odebrałam wynik badania TSH, jest idealny 1,890 (norma: 0,270-4,200) Także na pewno nie mam żadnych niedoborów witamin itp. bo wyniki morfologii w normie, z tarczycą też w porządku. Pozostaje mi zbadanie testosteronu i prolaktyny, bo jedynie te hormony mogę zbadać nie mając cyklu miesiączkowego :/ (pisałam wyżej że stosuję taką antykoncepcje, gdzie miesiączka zanika) Rezygnuję już z tej antykoncepcji i czekam na wyregulowanie cyklu, by móc zrobić resztę badań hormonów płciowych. Długa droga przede mną, a póki co - jutro chyba najważniejsza wizyta, u dermatologa.Czuję ogromny stres. Dowiem się być może, mam nadzieję - na jaki rodzaj łysienia cierpię. Sama nie wiem czego się dowiem i co mi pani dr zaleci.

Gość gość
dziś TolaK77 Dziękuję, zapiszę sobie!

Gość gość
Tu autorka. Jestem po wizycie i potwierdziło się najgorsze :( Łysienie androgenowe. Spodziewałam się, ale łudziłam się że jednak może to inny rodzaj. Z wizyty nie jestem zadowolona i nie chodzi tu o "wyrok". Pani wyraźnie się spieszyła (wcześniej dostałam z przychodni telefon czy nie mogłabym stawić się wcześniej) i potraktowała mnie olewająco. W każdym razie łypnęła okiem na moje włosy, nawet nie założyła rękawiczek (czas!) i stwierdziła faktyczne przerzedzenie się czubka głowy. Trichoskopem (chyba tak się nazywa) zbadała włos z czubka głowy i porównała z tyłem i o ile z tyłu z mieszka włosowego wyrasta mi prawidłowo od 3-4 włosów, tak na czubku tylko 1. Czyli wskazuje to na łysienie androgenowe. Leki które mi przepisała, to: Amocon Forte (saszetki z proszkiem do rozpuszczania w wodzie) z biotyną i hydrolizatem żelatyny, Alopexy 5% niestety nie było w aptece, więc pani dała mi zamiennik Minovivaź 5% (składy tego sa niemal takie same jak Loxonu 5%) i Alpicort E. Wszystko to raz dziennie. Po 3 miesiącach stosowania mam się stawić znowu u niej. Czy któraś z Was leczyła się tymi lekami? Miałyście poprawę?

Gość gość
Minovivax 5% *

Gość Olinkoj
ja kupiłam jakoś wiosną na organicznewosy.pl szampon i odżywkę przeciw wypadaniu i jako jedyna w 90% mi zatrzymała lecące włosy, teraz na jesień/zimę muszę chyba znowu kupić

Gość gość
A na jaki rodzaj łysienia cierpisz?

Ja kupiłam na www.keep24.pl szampon i wcierkę. Pomogło i to bardzo. Po tygodniu włosy przestały wypadać, a po miesiącu pojawiły się nowe :D

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny

6 godzin temu, Luskotka napisał:

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny

nie mialas, wklejasz dokladnie ten sam post pod wszystkimi tematai wygrzebujac starocie

marna reklama copywriterze to trzeba robic z glowa