Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podwójnie zazyta antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam. Przyjmuje Jeanine od ponad 2 lat. Przyjmuje od czwartku do środy i pozniek 7 dni przerwy. Problem w tym ze wczoraj czyli we wtorek cos mi sie pomyliło i tak jak zawsze przyjmuje wieczorem tabletke tak wczoraj przyjelam z wtorku i środy. Wiec zostalam bez ostatniej tabletki. Co zrpbic w takim przypadku. I czy jezeli zrobię przerwe wczesniej o jeden dzień czy antykoncepcja zostanie zachowana i nie będę musiała dodatkowo sie Zabezpieczać?

Gość gość
Kiedyś brałam te tabletki i pamiętam że w takiej sytuacji nie robiłam wcale przerwy i od razu zaczynałam nowe opakowanie, wtedy masz absolutną pewność że antykoncepcja zostaje zachowana, teraz mam nieco łatwiejszą opcję i tabletki vines, nie robi się przy nich przerwy więc nie wytrąca to z rytmu przyjmowania tabletek.

Gość Cleo1976
Możesz postąpić na dwa sposoby.Albo zrobić przerwę dzień wcześniej, albo zacząć od razu nowe opakowanie.Ani jeden ani drugi sposób nie powinien spowodować zmniejszenia skuteczności antykoncepcji.Może, choć nie musi, się zdarzyć niewielkie nasilenie skutków ubocznych-np.plamienie-przy braku przerwy.

Gość Hanka87
brałam i jedne i drugie tabletki, ale jak sobie przypomnę tę paranoje gdy zapominałam lub na urlopie w ogole nie zabralam tabletek to mam znowu dreszcze. Mój ginekolog stwierdził, że dosłownie "kiedyś to o wstaniu z łóżka zapomnę". Dlatego podsunął pomysł wkładki levosert którą zakłada się na 3 lata i w ogóle nie myśli o tabletkach. Zero stresu i 3-letni chill antykoncepcyjny ;p polecam zainteresować się tematem zapominalskim :)