Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość608

Czy coś mi dolega?

Polecane posty

Gość gość608

Nigdy nie byłam u ginekologa choć zawsze bolały mnie jajniki. Mój cykl trwa zazwyczaj 27 dni. Tym razem miesiączka pojawiła się wcześniej o 4 dni. Kilka dni temu się skończyła i jajniki bolą mnie bardziej niż do tej pory. Wczoraj miałam stosunek ze swoim facetem bez zabezpieczeń ale nic nie było lecz czuje straszny ból lewego jajnika uderzenie gorąca i pękanie. Chciałabym wspomnieć że już od pierwszego razu miałam bóle podczas stosunku. Jutro mam owulacje i zastanawiam się czy może pojawił się przed wczesny wytrysk i doszło do zapłodnienia czy może coś mi dolega.

Gość gość
Czy mocno cię dobijał?

Gość gość608
Tak

Gość Cleo1976
Różnice w długości cykli w granicach do 7 dni (w obie strony) są normalne i nie świadczą o żadnych zaburzeniach.Tak więc jeżeli zazwyczaj masz cykle 27-dniowe, od czasu do czasu może Ci się trafić cykl 20-dniowy a nawet 34-dniowy.Bardziej niepokojące są ciągłe bóle jajników.Normalnie mogą one występować tuż przed miesiączką lub w okolicy owulacji (najbardziej płodny czas w cyklu).Poza tymi dwoma przypadkami wymagają zbadania przez lekarza, bo może masz zaburzenia hormonalne,zespół policystycznych jajników, endometriozę lub przewlekły stan zapalny.I jeszcze jedno.Przy cyklach krótszych niż 28 dni płodność może rozpocząć się już w trakcie miesiączki, a stosunek bez wytrysku ("nic nie było") nie jest mimo wszystko najlepszą metodą antykoncepcyjną.Dlatego na wszelki wypadek dwa tygodnie po tym stosunku zrób test ciążowy.I zacznij obserwować swój cykl, np.mikroskopem ze śliny (to jest bardzo proste!).W dni płodne zawsze używajcie prezerwatywy.