Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Black_Lady_13

Tatuaż blaknie, mimo że jest świeży i w dodatku poprawiony!

Polecane posty

Gość Black_Lady_13

Cześć! Byłam zrobić dziarkę, niestety po kilku dniach wyblakła.. Wszystko oczywiście było dobrze, dbałam myłam smarowałam itp. Poszłam na poprawkę która była wczoraj i nie wiem co zrobić bo już widzę że w pewnych miejscach znów wyblakła... Mieliście taką sytuację? Co o tym sądzicie?

Gość gość
marne prowo.

Gość gość
pokaż zdjęcie, bo są dwie opcje - normalny proces gojenia albo coś jest nie tak Tatuaż zawsze jest jaśniejszy jak się wygoi. Z tego co mówisz to pewnie tak właśnie jest w twoim wypadku

Gość gość
Czasami jest tak,ze tusz dobrze nie przyjal sie i skora wypycha go po prostu.Ewentualnie zbyt duza ilosc masci,ktora smaruje sie tatuaz moze go bardziej popsuc.

Gość gość
Ja akurat smarowalam swoj tatuaz Alantantem i moj tatuazysta uczulal mnie aby nie nakladac masci grubymi warstwami bo wtedy skora po swiezym tatuowaniu zle oddycha,sam tatuaz "poci sie" i robi sie zwyczajnie mokry.

Gość gość
Możesz dostać raka i skóra zacznie gnić w tym miejscu. Farba przedostaje się latami do krwioobiegu. Nikt tego nie bada jak cię uczuli to masz przesrane.

Gość gość
19:27 Ja mam swoj 4 lata,a sa ludzie,ktorzy maja swoje kilkanascie lat lub kilkadziesiat.Zyja,cali i zdrowi.Co najwyzej moze dostac od tuszu uczulenia jak skora nie bedzie tolerowac barwnika.

Gość gość
ignoruj tego gościa, on wiecznie pisze o raku od oddychania

Gość gość
A autorka nic nie pisze o dokladnej pielegnacji tatuazu (jak czesto smarowala,jaka warstwa) a takze o tym jak zachowywal sie tatuaz po zrobieniu.

Gość gość
I do końca życia będziesz kupować drogie maści i leki odczulajace stać cię na to?

Gość gość
19:48 Jak tatuaz dobrze wygoi sie i nie babrze sie nic ani nic nie uczula to zadnych leczniczych masci czy lekow odczulajacych nie potrzeba.

Gość gość
ja swoje często na sucho wygajam ;)

Gość gość
Poczytaj, zanik mięśni pod tatu, blizny, wstrząs anafilaktyczny, zrakowacenia kilkadziesiąt razy częściej w miejscu tatuażu to tylko podstawowe przypadki. Wykluczenia operacyjne, jest tego o wiele więcej.

Gość gość
albo podasz jakieś prawdziwe statystyki albo spadaj, poza tym teraz nikt ołowiu w tatuażach nie używa :D

Gość gość
20:07 To dawaj te linki do jakis statystyk bo jak zyje,a takze znam ludzi z tatuazami to wszyscy dobrze sie maja.

Gość gość
Nawet punkcji lędźwiowej ci nie zrobią, przesrane do końca życia.

Gość gość
Sieć aż ugina się od informacji o chorobach od tatu. Ale po co uświadamiać? Niech idzie potem do lekarza i tak będzie cicho siedzieć bo wstyd.

Gość gość
20:14 Nie pieprz bzdur bo nawet na portalach medycznych pisza,ze nie widza do tego zadnych przeciwwskazan przy tatuazu.

Gość gość
i czego jeszcze nie zrobią? Najlepsze mity jakie słyszałam to, że nie można mieć rezonansu magnetycznego (nawet w pogromcach mitów to było!) i krwi oddawać (to jest najgłupsze)

Gość gość
i tak się ugina, że aż nie umiesz jednego linka z rzetelnymi informacjami wkleić? :D

Gość gość
Ty chyba z sieci korzystać nie umiesz albo ograniczony jesteś. Są osoby którym nic nie jest. Ale są też takie dla których życie stało się dramatem. Ale lepiej być biernym, nieświadomym leszczem prawda?

Gość gość
Oj znam te historie tatuaży robionych w szopie u andrzeja, piękne infekcje, ropa lejąca się z otwartych ran... Jak będziesz sobie zęba wyrywał w jakiejś norze to skończysz tak samo.wystarczy iść do dobrego studia i nie ma problemu.

Gość gość
20:31 Zwykle przejscie na pasach moze byc niebezpieczne bo moze przypadkiem rabnac cie jakis pijany pajac jadacy samochodem.Tak mozemy gdybac o wszystkim,ze wszystko jest niebezpieczne.

Gość gość
Udajesz głupiego czy jesteś? Wpisz tatuaż zagrożenia i nie tylko po polsku. Setki tysięcy strasznych przypadków.

Gość gość
20:33 Ale nikt tu nie pisze o robieniu tatuazu w jakies zapyziale norze.Chyba,ze sam popelniles taka glupote i opisujesz swoje wrazenia.

Gość gość
Główne zagrożenia związane z tatuażem to infekcja i reakcja alergiczna. Tego pierwszego łatwo uniknąć, a to wywołaly u mnie kiedyś cukierki więc kiepski argument. Mam dużo tatuaży, mam dużo znajomych mocno wytatuowanych i najgorsze o czym słyszałam to reakcja alergiczna na czerwony która trzymała dwa dni i przeszła ;)

Gość gość
Tu chodzi o reakcję organizmu a nie o wypasiony salon. Bo to dzieje się wszędzie. Wasza ignorancja poraża.

Gość gość
Jak jesteś ciemniakiem to nie dziwne że mało słyszałeś.

Gość gość
20:43 To jest juz tylko loteria.Sa tacy co maja po kilka czy kilkanascie tatuazy i nic im nie jest a sa tacy co dostana alergii czy nawet uczulenia.Ale zawsze mozna zrobic test na reakcje sztucznych barwnikow tzw testy platkowe.

Gość gość
"alergii czy nawet uczulenia" no teraz to rozwaliłeś system panie oczytany! Alergia to nic...ale uczulenie! :D