Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ciąża jest możliwa??

Polecane posty

Gość gość

Witam. Założyłam wątek w innym dziale, ale chyba będzie lepiej umieścić pytanie tutaj. Okres spóźnia mi się już 4 dni. Kochałam się z partnerem w 17-18 dniu cyklu przy regularnych ostatnio cyklach 31 dniowych. Na początku wszedł bez prezerwatywy, po około minucie ją założył. Nie robiłam jeszcze testu,ale mam obawy że mogę być w ciąży. Piersi nie bolą, a zawsze bolały przed okresem mniej lub bardziej, dookoła sutków jest ciemna otoczka i dużo takich białych wypustek. Szyjka macicy twarda i chyba zamknięta (nie wiem jak się dokładnie określa), uczucie laskotania wewnątrz pochwy . Moje pytanie brzmi jakie jest prawdopodobieństwo ciąży? Pozdrawiam

Gość gość
Jak korzystałaś z odwiedzin gościa w ci/pie to zaciążyłaś.

Gość gość
Pozwolę sobie nie skomentować poziomu tej wypowiedzi.

Gość gość
Za szybko dopatrujesz się objawów,idz na badanie krwi beta hcg wykrywa wczesną ciążę i wszystko się wyjaśni

Gość Cleo1976
Spóźnianie się miesiączki w granicach do 7 dni nie świadczy o ciąży.Najwcześniej za 3 dni wykonaj test ciążowy.

Gość gość
Cleo1976 nie jestem autorka posta, ale też mam pytanie -czy senność może być pierwszym objawem ciąży?

Gość gość
Rozważasz aborcję? Chcesz porozmawiać? Telefon Zaufania i NETporadnia dla osób w nieplanowanej ciąży a także tych z doświadczeniem aborcji Jeśli… - obawiasz się, że jesteś w ciąży, - nie planowałaś ciąży, a stało się… - rozważasz aborcję, - miałaś aborcję, … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00.

Gość Cleo1976
Może, ale nie musi.U mnie np.senność jest też pierwszym objawem zbliżającej się miesiączki.U mnie najwcześniej występowały zawroty głowy, napięcie piersi, zmiany smaku.Ale tak naprawdę pewnym objawem ciąży jest dopiero pozytywny test ciążowy.I potwierdzenie ciąży przez lekarza.Kobiety potrafią sobie wmówić wszelkie objawy.:)

Gość gość
Masz rację, siła umysłu jest niesamowita :-) a pytam bo w zeszłym miesiącu byłam senna przed okresem, no ale w końcu przyszedł. A w tym cyklu okres mi się spóźnia tak samo jak autorce tego posta.

Gość gość
Podbijam.