Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martonaklikk

DA SIE LATAĆ Z NIEWAŻNYM DOWODEM

Polecane posty

w niedziele o 3 w nocy wylatujemy ze znajomymi do Włoch z Poznania. Wczoraj (czwartek) znajoma zorientowała się że ma nieważny dowód a paszporty nie ma (ważność dowodu do 17 czerwca). Cały dzień latała po urzędach ale nic nie mogą zobić. Jedyne co jej dali to dokument że jej dowódd jest wyrabiany. Czy ma szanse przejść odprawe na lotnisku z niewaznym dowodem i tym świstkiem? Może jak zabierze inne dokumenty jaak prao jazdy to celnicy przymkną oko? A MOŻE ODPRAWA PRZEZ INTERNET ZAŁATWI SPRAWE?

Gość gość
Odprawa przez internet nic nie załatwi, bo celnicy i tak sprawdzają dokument. Jesli dowód stracił ważność to moze byc problem; moze warto pojechać na lotnisko z tym dokumentem, ze wyrabia nowy i zapytac czy moze czuć sie bezpieczna i z tym poleci. Bo jesli nie to szkoda robić zamieszanie i sie wstydzić w tłumie ludzi i płakać (jesli wrażliwa).

Gość gość
nie da się, teraz nikomu nie odpuszczą

Gość gość
Niestety nie, miałam taką sytuację, nie zauważyłam,że skończył mi się termin ważności :( pani na odprawie, to zauważyła.

Gość Princessinthesky
Nie da się. A jakby nie zauważyli to w drugą stronę mogą jej nie wpuścić na lot z nieważnym dokumentem.

Gość gość
Na pewno nie chyba że masz paszport

Gość gość
Nie da sie; tylko paszport lub dowód ważny.

Gość gość
w ostatnim momencie zauważyli