Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinienem poszukać dziewczyny?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich! Natrafiłem na to forum przez przypadek i pomyślałem, że to pytanie może tu pasować, więc do rzeczy: Mam 18 lat i nigdy jeszcze nie miałem dziewczyny. Nie mam z tym żadnego problemu, jednak moje otoczenie najwyraźniej tak... Ostatnio przy rozmowie ze znajomymi postanowili wejść na mój temat ( dlaczego nie mam dziewczyny ) i poczułem się trochę atakowany. Mówili rzeczy w stylu, "Kiedy sobie jakąś znajdziesz jak będziesz 30-letnim singlem?", a jakąkolwiek próbę argumentacji od razu "rozbijali". Oni wszyscy są już w związkach i uważają, że ja też powinienem, bo później będę nieszczęśliwy. Na początku się tym nie przejąłem, ale od 2 dni siedzi mi w głowie myśl, że może to ze mną jest coś nie tak... No i tu się nasuwa moje pytanie: czy mają rację i to ja jestem niedojrzały? Jeśli tak, to jak mam poszukać dziewczyny, jeśli od początku jestem nastawiony do tego sceptycznie? Dziękuję za każdą odpowiedź

Gość gość
Nie ulegaj presji,kazdy ma prawo życ jak chce,jesli nie czujesz sie gotowy na związek nie rób niczego na siłe

Gość gość
A może po prostu nie jesteś przystojny, albo jesteś nieśmiały?

Gość gość
Mogą mieć rację, przecież jeśli nie miałeś żadnej dziewczyny, to nie masz też żadnego doświadczenia... Nie chcę Cię atakować, ale takie rzeczy jak całowanie, czy obchodzenie się z dziewczyną powinny być Ci znane... w końcu jak jakąś będziesz miał będziesz zażenowany, albo co gorsza ona będzie