Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY PIES MOŻE BIEGAĆ LUZEM

Polecane posty

Gość gość

bo sąsiad na mnie z ryjem że pies biega luzem... czy on ma prawo tego ode mnie zażądac czy może se skoczyć na bananowca?

Gość gość
Na swoim ogrodzonym terenie przy domu jak najbardziej. W życiu bym psa w kojcu nie zamykała, ani na uwięzi. Jak z nim wychodzisz poza swoje własne podwórko, musi być na smyczy. Jeśli mieszkasz w bloku, to nie może chodzić luzem nigdzie poza własnym mieszkaniem :-)

Gość gość
Szkoda kasy na mandat jak się sąsiad pluje, jeszcze zadzwoni po straż i po co to komu. Poza tym bezpieczniej dla psa, bo jeszcze go przejedzie jak będzie bez smyczy

Gość gość
prawo mówi jasno na smyczy i w kagańcu chcesz płacić i mieć kłopoty to go puszczaj !

Gość gość
Może biegać luzem po twoim terenie tylko gdy jest odpowiednio zabezpieczony (ogrodzony). W innym przypadku kaganiec i smycz / łańcuch

Gość gość
widzieliście yorka w kagańcu? Smycz tak, kaganiec nie obowiązuje wszystkich psów, bez przesady ☺

Gość gość
ale ja na wsi mieszkam i pies zawsze jakiś podkop zrobi bo teren jest duży; a po za tym to on tylko poszczeka sobie i tyle a ten z japą że jego grubego bachora zeżre :p

Gość gość
Z tym okkresleniem "nigdy" to tak nie szafowalabym. Wszystko zalezy od lokalnych regulacji prawnych. Np we Wroclawiu pies moze byc bez smyczy w miejscach malo uczeszczanych przez ludzi.

Gość gość
wsi pies podkop zrobic moze a w miescie nie? Jakos ja zawsze mialam taki plot, ze mi zaden pies podkopow zadnych nie robil. Poza tym jakby pies byl szczesliwy u wlasciciela to raczej by nie szukal wrazen po wsi

Gość jodyna098
Pies musi się wybiegać a jak to zorganizujesz żeby nie narazić się sąsiadowi zależy od twojej inicjatywy. Ja jeżdżę z psem za miasto gdzie może się wybiegać do woli. Cwaniak jest taki, że mogę go przywołać jedynie kiedy trzymam w ręce snack mobility dog z vetexpert. To psi przysmak, który pozytywnie wpływa na stawy.