Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ufarbowac wlosy? Pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Jestem jasna blondynka i chcialabym zmienic swoj kolor na rudy. Problem jest taki, ze moje wlosy z natury sa cienkie i kazdy mowi mi, ze farba bardzo je zniszczy. Moje wlosy sa dosyc dlugie, zapuszczalam je 4 lata i boje sie, ze znowu jesli farba je zniszczy, to bede musiala sciac. Z drugiej strony mam dosc tego koloru, mam wlosy naturalne od 20 lat. Nigdy nie fatbowane.. Czuje sie taka znudzona tym kolorem. Co doradzacie. Dodam, ze siostra, ktora ma tak samo slabe wlosy jak ja raz ufarbowala (tzn zrobila sobie pasemka) i to kest bardzo zniszczylo :(

Gość gość
Też mam cienkie blond włosy i farbowanie ich nie zniszczyło. A przynajmniej ja nie zauważyłam różnicy. Ale nie radzę farbować na kolor ciemniejszy niż masz, bo szybko widać odrosty, poza tym na cienkich włosach rudy czy brązowy nie wygląda dobrze.

Gość JulkaKaj3
zależy jakie masz włosy. ja zawsze do farby lub rozjaśniacza używam mleczka hmilk z organicznewlosy.pl i nie wiem co to rozdwojone lub suche końcówki. :) jeżeli odpowiednio je zabezpieczysz to możesz śmiało farbować ;)

Gość gość
Ufarbuj. Ja tez chce sie w koncu ufarbowac wlasnie na rudy, i wiem na pewno, ze z moich dosyc ciemnych wlosow dobrze zlapie ten kolor farby. Nie chce reklamowac, ale robie sie na rudo farba niestety droga okolo 24-30 zl, ale warto.

Gość gość
Ja tez mam bardzo cienkie wlosy, robie kolor od ponad 20 lat i jakos sie trzymaja ;). Jesli jestes jasna blondynka to przemysl ten rudy. Moze masz mozliwosc przymierzenia rudej peruki?

Gość gość
wy baby jesteście durne, z NUDÓW niszczycie włosy chemią bo wam TV gada że musicie się zmienić, żałosne

Gość gość
Nie tv tylko same lubimy zmiane tepaku. A do autorki,moze najpierw przemysl zmiane,. Moze na poczatek balejaz

Gość gość
Hmmm , blond włosy sa najdelikatniejsze i najciensze , w rude włosy kojarzą mi się z bujną gęstą czupryna

Gość koralinaIII
Patrząc po moich znajomych to tego lata modny jest blond. Jeśli już zdecydujesz się na ten kolor, to zaznaczam, że trzeba wtedy dbać o włosy szczególnie - sama jesstem blondynką i jest ciężko utrzymać włosy w dobrym stanie. Ostatnio stosuję produkty Great Lenghts, bo koleżanki zachwalają, a szampony od nich są specjalnie do włosów blond przeznaczone.

Gość gość
Dla was 30 zł za farbę jest drogo :-D jak za krem daje 200 ,,,zł szampon 70 zł. Dla mnie dobra farba powinna kosztować ok 80 zł..

Gość Margolcia001
Farba wcale nie musi być droga, żeby była dobra, co to za bzdury... Ja na przykład używam Cameleo Omega, w drogeriach kosztuje coś ok 10zł a efekty są lepsze, niż po niejednej dużo droższej farbie. W dodatku ma serum z olejków, więc nie niszczy aż tak włosów. Polecam spróbować a potem się wypowiadać, czy rzeczywiście tylko drogie farby są dobre ;)