Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsenność

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 21 lat od 2 lat pracuje w dużej firmie w roli PO (zastępcy brygadzisty) praca 3 zmianowa duża odpowiedzialność wielki stres jak to pewnie wszędzie. Od jakiegoś czasu może 3 miesięcy mam problemy ze snem. Mianowicie po całym tygodniu chodzenia na nocną zmianę jest mi bardzo ciężko się przestawić żeby spać w nocy a pracować w dzień często cała noc w niedzielę nie spie jade do pracy wracam po południu i próbuje do 20 powstrzymać się od snu zeby przespać cała noc. Lecz od pewnego czasu dzieje się tak, że mam problem z spaniem nawet po południowej zmianie i to w środku tygodnia kładę się spać 23.30 a zasypiam po 3 albo nie spie cała noc i zasypiam 7-8 rano. Dzieje się tak ostatnio bardzo często, gdy biorę tabletki na senne to jest okej, ale nie chce codziennie brać prochów. Nie wiem co zrobić zmienić pracę ? Zgłosić się do lekarza?

Podejrzewam, że ze względu na pracę zmianową ma Pan rozregulowany rytm okołodobowy. Powinien Pan udać się do ośrodka leczenia zaburzeń snu.

Gość gość
Dzienniczek Snu i behawioralno-poznawcza: książka "Umysł ponad nastrojem" (Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego)

Gość gość
Dzienniczek Snu oraz behawioralno-poznawcza: książka "Umysł ponad nastrojem" (Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego)

Gość gość
Praca na zmiany niestety tak działa na człowieka i to normalne, lekarz pewnie powie ci to samo. Zastanów się czy masz możliwość zmiany pracy. Możesz jeszcze spróbować z tabletkami ziołowymi, nie są szkodliwe dla zdrowia, a na pewno mniej niż chemiczne preparaty. Możesz nawet popijać zaparzoną melisą, nervomix np, to powinno pomóc. Trochę niszczący tryb życia, ale no zdarza się :/

Gość Kini Mini
Ja poszukiwałam sposobu na bezsenność, bo też pracuje w trybie zmianowym. Jedynym skutecznym jak do tej pory okazał się Forsen Forte - jak go wezmę, to praktycznie po kilku minutach kimam jak dziecko

Gość Karol G22
Też trafiłem na Forsen Forte i dalej się go trzymam. Nie podejrzewałem, że suplement może mieć tak silne działanie. Zdecydowanie najlepszy sposób w Twojej sytuacji

Gość Marzena Mi
Faktycznie, lepszego sposobu niż stosowanie skutecznego suplementu ja też do tej pory nie znalazłam. Forsen forte zawiera melatoninę i baaardzo szybko wywołuje uczucie senności - dlatego tak łatwo się zasypia

Gość Tadek Tedek
Muszę spróbować tego Forsenu, skoro tak skuteczny okazał się u Was.. Stosowałem kilka innych suplementów, ale nie były tak skuteczne jak piszecie.

Nieregularny tryb życia i nocna praca zdecydowanie wpływają na problemy ze snem. Trzeba jak najszybciej zdać sobie sprawę z tego, że sen jest bardzo ważny, bo zapewnia regenerację i odpoczynek organizmowi. Bardzo często w problemach z bezsennością, gdy nie pomagają już domowe sposoby i wówczas warto udać się do lekarza.

Gość Fazbender
Tu niestety stres, przebodźcowienie i takie rozbicie jeśli chodzi o higienę snu dają popalić. : / Najlepiej ja polecam akupunkturęhttp://akupunkturapokrywka.pl/ bo może to brzmieć jak szarlataneria ale to pomaga i na ciało i na głowę. Ja mam to za sobą, tzn. ciągle trochę problem jest, ale o niebo lepiej ogólnie.