Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie jakieś leki na grzybice całego organizmu ?

Polecane posty

Gość gość

Bo od jakigos czasu czuć ode mnie fetor, nawet ciężko stwierdzić czym to śmierdzi , ale mam cały biały język a czytałam że to jak grzybica się osiedlila na układzie pokarmowym , znacie jalies sposoby na grzybice całego organizmu ?

Gość gość
Grzybica układu pokarmowego to często spotykane schorzenie, mam w rodzinie osobę która się z tym boryka, niby to nie przeszkadza w niczym,ale trzeba leczyć. Trzeba zacząć od wizyty u gastrologa, jeśli potwierdzi to,przepisze odpowiedni lek no i najważniejsze to,dieta, wyeliminowanie produktów które wywołują grzybicę.

Gość gość
Biały język oznacza także odwodnienie.

Gość gość
No właśnie bo w mojej rodzinie króluje grzybica i cukrzyca , a mama mi mówiła ze przy cukrzycy ciągle chce się pić , więc nie wiem jakie badania zrobić i gdzie się udać : /

Gość gość
Cukrzycę też trzeba potwierdzić i zacząć mierzyć sobie poziom cukru przez kilka dni i kilka razy dziennie, zapisywać oczywiście. Jeśli wskazania będą niepokojące wtedy do rodzinnego po skierowanie do diabetologa. Mój mąż ma cukrzycę od lat.

Gość gość
Nalot na jezyku tez od palenia

Gość gość
Odpada bo ja nie palę ani nie pije , za to ciągle czuję się taka wyschnieta w środku , ciągle pije takie wielkie kubki herbaty , mam krzywą przegród nosowa i problemy z oddychaniem po części : /

Gość gość
Tylko musisz wiedzieć że, herbata ani kawa nie nawadniaja organizmu,tylko woda, gazowana, niegazowana z kranu,byleby woda.

Gość gość
Ale nie wiecie od czego mozw być ten dziwny zapach ciała ? Taki lekko zjelczaly ? To nie śmierdzi takim typowym smrodem tylko czymś takim nadpsutym

Gość gość
Weź sobie detoks zrób zamiast leków. Bez względu na to czym masz zainfekowany organizm po miesiącu detoksu i przy lekkiej diecie wrócisz do normy. Branie leków to dodatkowe obciążenie, maskara ze ludzie podstawowej wiedzy nie mają i tylko tabletki by na wszystko jedli.

Gość gość
Ktoś powyżej pisał o odwodnieniu, ja też uważam że, najzwyczajniej w świecie jesteś odwodniona, powinnaś zbadać sobie poziom elektrolitow. Zacznij pić wodę, nie wypijajac na raz pół litra, bo to nic nie da,rozłóź sobie np.dwie butelki wody na dobę, pij po szklance małymi łykami, powiedzmy co godzinę. Można się bardzo szybko odwodnic nie zdając sobie nawet z tego sprawy i być sobie w takiej nieświadomości. Mówisz że, pijesz herbatę i pewnie slodzoną, i co gorsza pijesz jej dużo, jak sama mówisz. Zamień herbatę i inne napoje i soki na wodę. Zauważysz różnicę po kilku dniach,nie będzie,,odoru ", skóra stanie się bardziej sprężysta, twarz będzie bardziej rozjasniona.

Gość gość
Na grzybicę :szklanka wody +łyżeczka sody oczyszczonej+łyżeczka miodu dwa razy dziennie przez 10dni.

Gość gość
Dziękuję bardzo za rady , ale ten smród idzie od jelit , nie mówiąc ze cały czas mam gęstą wydzieline w gardła , non stop czuję ze coś stoi mi w przełyku , masakra jakąś

Gość gość
Up

Gość gość
Na grzybicę nie ma leków bo właśnie leki powodują grzybicę, zostają ci środki naturalne i przede wszystkim detoks flory bakteryjnej. Poza tym odpowiednia dieta.

Gość gość
Dieta na grzybice : Śniadanie - Piwo Obiad - Wóda Kolacja - Faja