Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość papierolog

Gospodarowanie odpadami

Polecane posty

Gość papierolog

Witam forumowiczów. Prowadzę dobrze prosperującą firmę z branży opakowań. Do nie dawna wszystko układało się świetnie, ale musiałem rozwiązać umowę z podwykonawcą, który wywoził odpady z terenu firmy. Okazało się, że oszukiwał mnie na kosztach transportu. Znacie jakieś firmy z warmińsko-mazurskiego albo ewentualnie z pomorskiego, które podjęłyby się transportu odpadów? Mam umowę na recykling w Niemczech, ale nie ma kto wozić mojej makulatury.

Gość devon
Hm... no teraz kolega zadał pytanie, na które nie ma łatwej i jednoznacznej odpowiedzi, ale mimo to postaram się pomóc najlepiej jak potrafię. Swego czasu dużo się interesowałem tematyką transportu odpadów, nawet mam kilku znajomych, którzy się tym zajmują, ale wszyscy wybyli za granicę, więc ich polecić nie mogę... Co natomiast mogę zrobić to polecić ci stronę www.ekologistyka24.pl. Dlaczego? po pierwsze primo - mają dużo, ale to naprawdę dużo informacji o tym, jak się zabrać za transport odpadów, jak rozpoznawać ich rodzaje, mają też do pobrania dokumenty, które się przydadzą. Po drugie primo, sami też działają w transporcie, wożą odpady i chyba nawet widziałem tu na kafeterii jak gość ich chwalił za to, że dobrze się z nim obeszli, że są szybcy i tani. I ponoć często jeżdżą na Niemcy więc znają tamte rejony jak własną kieszeń. Także po trzecie primo nie pozostaje nic innego jak zachęcić do kontaktu z nimi. Na pewno nie pożałujesz.

Gość gość
Warto gospodarować odpadami! Segregacja smieci, sprzatnie po sobie i walka o ekologie to bardzo wazna sprawa. My korzystamy z pomocy firmy http://jumar.info.pl/ i jestesmy bardzo zadowoleni!

Gość gość
Często przydaje się odbiór odpadów budowlanych oraz odpadów wielkogabarytowych, ale również na transport odpadów niebezpiecznych, wiec podpowiem, że jedną z firm które tym rzetelnie się zajmują jest www.korona-odpady.pl. Bardzo polecam

Gość gość
Odpady będące surowcami wtórnymi można sprzedawać do firmy, która zajmuje się recyklingiem. Jeżeli poszukujecie takiej firmy to polecam wam zgłosić się do www.scinka.pl Zajmują się skupowaniem i sprzedawaniem surowców wtórnych.

Gość gość
Warto znaleźć w swojej okolicy firmę, która zajmuje się skupowaniem i przetwarzaniem odpadów. Ja trafiłem na firmę www.pphuorion.pl z województwa śląskiego. Zajmują się skupowaniem makulatury i tworzyw sztucznych.

Gość gość
Niebezpieczne i trudne odpady należy unieszkodliwiać. To najwłaściwsza droga ku temu, aby we właściwy sposób zadbać o środowisko i jego porządek. Zadanie w tej formie najlepiej powierzać profesjonalistom. Ten kłopot nie raz rozwiązali dla mnie http://www.utylizacja.legnica.pl/ . O ich usługach na najwyższym poziomie mówią uzyskane certyfikaty!

Gość Miłosz Paczkowski

Zależności jest wiele , przydatny artykuł lanserka.com.pl, w sumie wszystko co powinniśmy wiedzieć odnośnie odpadów .

Gość martoor

Jeśli chodzi o wywóz gruzu i odpadów poremontowych to w Łodzi skorzystajcie z SAWO Recykling. www.sawogruz.pl/wywoz-gruzu/ U nas dobrze się spisali, wszystko odbierają w terminie i nie każą sobie płacić miliona monet.

Gość nizurski

W zakresie recyklingu elektroodpadów sprawdzi się Karat Elektro Recykling z Torunia www.recykling-karat.pl/ W grę u nich wchodzi recykling AGD i RTV a także baterii i tworzyw sztucznych. Do tego zajmują się również niszczeniem akt i dokumentów oraz dysków twardych. Spodobają wamsie ich ceny i solidność.

Nie polecam wyrzucania odpadów przemysłowych do prywatnych kontenerow. Coś takiego jest karane a kary w Polsce są spore Szczegolnie w ostatnim czasie je podnieśli ( zwraca się większą uwage na gospodarowanie odpadami oraz recykling). Optymalnie jest podpisać umowę z firma, która zajmuje się odbiorem odpadów.

Daję namiar na firme z Krakowa:

https://geomar.net.pl/oferta/odbior-odpadow/odpady-przemyslowe/

Specjalizuje się w odbiorze odpadów przemysłowych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować