Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy karmiące śpicie z dziećmi?

Polecane posty

Gość gość
21.07 a jak nie odbije? A jak odkladalas pp tym noszeniu to ci zasypiało?

Gość gość
21:07 dziecka piersiowego po nocnym karmieniu nie trzeba odbijać bo jak zasysa pierś to robi próżnię. Ja ogólnie swojego nie odbijalam prawie wcale. Pytałam o to neonatologa po porodzie i powiedziała że dziecko po piersi odbije i nie muszę go specjalnie nosić i zauważyłam że jak miał odbić to odbił, co innego dzieci butelkowe bo ssac butle nalykaja się więcej powietrza.

Gość gość
Ja nie spie z corka. Jej łóżeczko stoi u nas w sypialni, mam specjalny fotel do karmienia i wstaje kilka razy w nocy na karmienie. Ona je przez sen i ja bez problemu odkladam do łóżeczka. Z pierwszą córką robilam tak samo.

Gość gość
Nie, nie spałam z dziećmi, bo mam bardzo mocny sen- i owszem, bywało że starsze mąż przynosił zapłakane jak ząbkowało, żeby dospało rano jeszcze trochę, i zdarzało się że przygniotłam. Nie wyobrażam sobie tego samego z noworodkiem czy małym niemowlakiem. Nie mam nic przeciwko spaniu z dziećmi samemu w sobie, nie uważam że dzieci się rozpieszczą i do osiemnastego roku życia nie wyjdą z łóżka mamy, kierowały mną tylko względy bezpieczeństwa i wygoda- mamy raczej wąskie łóżko, 140 cm. Nie mówiąc już o tym że pozycja leżąca do karmienia to dla mnie jakieś nieporozumienie, nawet w szpitalu, jak już się czułam na siłach siadać, to podnosiłam oparcie łóżka i karmiłam na siedząco. Inna sprawa że mi dzieci spały ładnie, jako noworodki budziły się tylko na karmienie, potem jak były aktywne- to w dzień, a po drugim miesiącu przesypiały całe noce. W pierwszych tygodniach, zanim się ustabilizowała laktacja, musiałam podnosić żeby im się odbiło, bo mleko leciało jak z kranu i się krzusiły, łykały powietrze, ale to też minuta- dwie i po sprawie, nie rozbudzały się przy tym, nie chodziłam z nimi tylko przytulałam na ramieniu.

Gość gość
Ja spie a corka ma juz 20miesiecy skonczone.

Gość gość
mojemu synkowi nigdy się nie odbijało

Gość gość
Dziękuję kobietki za wszystkie odpowiedzi. Chciałam dzisiaj odkladac do łóżeczka ale budzila się co dwie a nawet i co 1,5 h. Nie miałam siły na to :/ gdyby więcej spała to byłoby łatwiej. Dwa miesiące temu byliśmy w szpitalu i tam musialam odkladac. Bardzo dobrze to szlo, nie rozbudzala się ale też była chora to może dlatego śpiąca