Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zabieraliscie się za drugą ciążę po problemie z zajściem w pierwszą?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Nasza córeczka niedługo kończy 10 miesięcy. Walka o zajście w pierwszą ciążę była długa, pełna leci determinacji. Udało się przy stymulowaniu cyklu lekami na każdym etapie. Bardzo chcę mieć drugie dziecko i tak jestem ciekawa jak to wyglądało u innych mam. Czy może pierwsza ciąża coś odblokowala i udało im się zajść tak po prostu. Czy może od razu szlyscie na kolejną stymulacje cyklu? Podzielcie się swoimi historiami :)

Gość gość
Rozłożyłam nogi i a mąż mnie w*******.

Gość gość
Przy problemach z zajściem w ciążę bardzo często jest tak, że nie można zajść w pierwszą ciążę, ale jak już się uda, to potem coś "zatrybi" w organizmie i druga ciąża wyskakuje już sama. U mnie tak własnie było. 4 lata staraliśmy się o pierwsze dziecko. I też udało się dopiero przy stymulowaniu lekami. Byliśmy pewni, że jeśli będziemy chcieli drugie dziecko, tez będzie potrzebna pomoc medyczna. Nie zabezpieczaliśmy się, bo uznaliśmy, że nie ma sensu, bo i tak nie mogę zajść. 6 miesięcy po porodzie okazało się, że jestem w kolejnej ciąży. No i teraz mam w domu dwa wrzeszczące potworki:)

Gość gość
Moja przyjaciółka starała się o pierwsze dziecko ponad 5lat. Miała cały czas monitorowany cykl, jakieś leki brała, dwa razy udrożniane jajowody. Dwa poronienia i w końcu się udało. W drugą ciąże nawet sama nie wie kiedy zaszła:-) tym sposobem jest rok różnicy między jej dziećmi.

Gość gość
ja w 2 ciąże zaszłam szybciej niż planowałam - wpadka ;) moja mama po 5 latach starań o pierwsze dziecko w drugą ciążę zaszła 3 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka.... osobiście mam koleżankę, która miała invitro bo latami nie mogła zajść w ciążę a w drugą ciążę "wpadła" zaraz po porodzie obie byłyśmy w szoku, ale lekarz ją uprzedzał że takie przypadki się zdarzają i ma 2kę dzieci z jednego roku :)

Gość gość
1 ciąża ponad -3 lata starań 2 ciąża -2 lata starań 3 ciąża -1 cykl starań. Nie wiem, nie mam pojęcia, klinicznie jesteśmy zdrowi.

Gość gość
Oczywiście wszystko zależy od przyczyny. My o pierwszą ciążę walczyliśmy 4 lata, udało się po 4 inseminacji, teraz 4 lata bez zabezpieczania się, 2 nieudane inseminacje i bez efektu.

Gość gość
Poerwsza ciąża 3 lata starań, później starania, badania, leczenie i NIC, po 18 latach od pierwszego porodu - wpadka z ...innym partnerem.

Gość gość
ja mam pcos (bez luteiny w ogóle nie mam okresu) i w pierwszą ciąże zaszłam na kuracji clo (co prawda mega szybko, bo za drugim razem).synek ma 7 miesięcy, drugie dziecko planuję za rok i też zamierzam od razu iść na stymulację clo bo efekt był szybki i zadowalający ;)

Gość gość
1,5 roku walki o pierwsza ciaze teraz 2 lata sie nie zabezpieczam i nic szanse male bo moj maz ma slabe nasienie