Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Zielony paznokieć po urazie.

Polecane posty

Gość gość

Postaram się krótko opisać sytuację. Pracuje w firmie kurierskiej. Próbując wyciągnąć dość ciężką paczkę z samochodu wysunèla mi się z ręki i uderzyła w paznokieć od spodu. Paznokieć pękł w pionie. Aż do skórki. Tak jak było do przewidzenia okolica skórki zaczęła puchnac, pojawiła się ropa pod płytka i uporczywy pulsujacy ból do tego stopnia ze budziłam się w nocy wiele razy. Udałam się do lekarza. Dostałam tabletki przeciwgrzybicze przeciwzapalne itp. kazał czekać. Na drugi dzień pod paznokciem od spodu wyplynela ropa paznokieć nabrał normalnych kolorów opuchlizna zeszła. Pomyślałam że teraz tylko się wysuszy ewentualnie zejdzie i koniec męki. Taaak.... minęło parę dni. Wczoraj pod płytka paznokcia pojawił się ciemny zielony kolor. Jeżeli miałabym go dokładnie opisać to kolor sztucznej zieleni, dokładnie takiej jak sygnalizatory świetlne na naszych kochanych drogach. Paznokieć nie puchnie, totalnie nic a nic nie boli. Ale ten kolor mnie bardzo zaniepokoil. Oczywiście w poniedziałek lecę spowrotem do lekarza ale do tej pory chyba zwariuje. Może podzielicie się doświadczeniami? Czy to normalne po takim urazie czy może wydała się jakaś infekcja czego się najbardziej obawiam. Mąż straszy amputacja palca.. kochany zawsze mnie wspiera haha.. czy moge w takoej sytuacji potraktowac paznokcia mascia Rivel? miłego dnia życzę! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować