Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odroczyc szczepienie

Polecane posty

Gość gość

chce odroczyc szczepienie mmr u corki do 2 lub 3 roku zycia, jak to zalatwic w przychodni? poprostu mowie lekarzowi ze chce odroczyc czy on musi zawiadomic sanepid w takim przypadku?Czy ma ktos doswiadczenie w takim przypadku?

Gość gość
Po prostu nie idź na szczepienie. Jak cię będą nekac telefonami to powiedz ze dziecko ma katar/kaszel/jest świeżo po chorobie/jesteś na wyjezdzie/, bawiło się z dzieckiem ,które jak się okazało zachoeowalo na ospe i czekasz czy dziecka nie wysypie etc. Ze się zglosisz jak będzie zdrowe. Zależy jak cię będą ścigać. Na pewno w ten sposób da się to szczepienie odciągnąć.

Gość gość
ale na bilans 1 roku musze isc, czy to nie jest tak ze to szczepienie jest zaraz po bilansie?

Gość gość
Jaki bilans? Ja nawet w książeczce nie mam miejsca na bilans dopiero dla 2latka jest o_O Tak btw ja dzwoniłam w dzień szczepienia ze dziecko mi kaszle ma katar itp lekkie dolegliwości i przyjdziemy jak wyzdrowieje. Potem mieliśmy jakieś ważne wizyty u innych lekarzy i też mówiłam że przyjdziemy po zeby mi sie po szczepionce nie rozlozyl. No ale przeciagnelam trochę. Do 2-3lat może być ciężko choć to zależy od przychodni. U nas pielęgniarka przyjezdzala nawet więc tak długo nie dało rady bo widziała dziecko.

Gość gość
Zalezy od przychodni. U nas tego kompletnie nie pilnują. Zaszxzepulam syna na 6w1 pierwsza dawka jak miał dopiero 5m ( wcześniej serio coś lapal więc nie miałam jak ). I nikt się u mnie nie upominal.