Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MMR dlaczego ludzie się boją tego szczepienia?

Polecane posty

Gość gość
Ja na NFZ; jak pisałam nigdy na raz nie było 5 lub 6 wkłuć, jest najwiecej 3. Tylko inaczej rozmieszczane w czasie zapewne, skoro mniej wkłuć. Dziecko znosi bardzo dobrze.

Gość gość
To super ze dajesz 3 wklucia na nfz tylko pamietaj ze te 3 wklucia to jest szczepienie przeciwko 5 chorobom bo samo DTP to jest na 3 choroby wiec dając 3 szczepionki ładuje w dziecko 5 szczepów a dając 6 w 1 dajesz 6 i jeszcze masz szczepionke oczyszczona, mi wszyscy radzili szczepionki skojarzone a odnośnie synflorix może i był dobry ale teraz jest też prevenar który daje większą ochronę na pneumokOki

Gość gość
Syn byl szczepiony na MMR tylko raz, potem wyjechalismy i przegapilam 2 kolejne szczepienia. Nie pamietam zeby mu cokolwiek po niej bylo. W wieku 2 lat zachorowal na odre.. bez powikłan i lekko. Mimo szalejacej w szkole wiatrówki i codziennej stycznosci z wirusem - nie zachorowal do dzis. Rózyczka- tak samo- dzieci chorowaly a on nie.. Za to córka nieszczepiona ( MMR wtedy nie bylo w PL ) normalnie przechorowała ospe i rózyczke w przedszkolu. Odry nie miala. Na swinke i rózyczke chorowala DWA RAZY.. Drugi raz jako nastolatka. Rowniez jako nastolatka wyladowala w szpitalu z wirusowym zapaleniem opon mózgowych- spowodował to wirus ospy , która przyniósł ze szkoly jej brat. Czyli co ? Jedno mialo szczecie , a drugie pecha ? Wychodzi na to, ze szczepienie chroni bardziej niz przechorowanie..