Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka87

alkohol po zapłodnieniu

Polecane posty

Gość autorka87

Mam do Was pytanie. Czy macie wiedzę na temat tego czy alkohol szkodzi podczas pierwszego tygodnia po zapłodnieniu? Mam na myśli czas kiedy, jesteś już w ciąży, ale jeszcze nie minął termin spodziewanej miesiączki.

Gość gość
Zapłodnienie a zagniezdzenie to 2 różne sprawy, to od momentu zagniezdzenia jest mowa o ciąży

Gość gość
a ile tego alkoholu wypilas? Moj lekarz kiedys mi powiedzial, ze do terminu @ predzej straci sie ciaze (o ktorej i tak sie nie ma pojecia) niz jej zaszkodzi... to bylo ponad 8 lat temu i dokladnie nie pamietam...

Gość autorka87
nie były to jakieś wielkie libacje, ale trochę piwa przez kilka dni, także koniec końców dość sporo (chodzi o wakacje).

Gość gość
a wiesz juz czy jestes w ciazy?

Gość autorka87
Nie. A co to ma do rzeczy? Pytanie jest chyba dość jasno sprecyzowane :D

Gość gość
Ja tez na wakacjach bylam w ciazy i jeszcze o tym nie widedzialam, dopiero po powrocie zorietowalam sie ze tydzien wczesniej powinnam byla miec @ ;) Nie masz sie o co martwic, przez pierwsze tygodnie zarodek jest niezalezny od matki, nie ma jeszcze lozyska i nie pobiera zadnych skladnikow od matki.

Gość gość
tak z ciekawosci chcialam wiedziec, nie przejmuj sie, jesli okaze sie, ze jsets w ciazy, bedzie to oznaczalo, ze Alkohol nie zaszkodzil, jesli nie, to mozesz sprobowac w przyszlym m-cu

Gość autorka87
Dzięki za odpowiedzi. Zobaczymy co będzie. Najgorzej gdyby miało to zaszkodzić dziecku, w internecie różne rzeczy można na ten temat wyczytać, kiedyś - sto lat temu jak rozmawiałam z moim ginem, mówił podobnie, że alkohol do momentu spóźnienia miesiączki nie zaszkodzi. Nie jest to dla mnie autorytet, bo zaraz potem dodał "lampka wina nawet w ciąży Pani nie zaszkodzi, więc spokojnie" - stąd pytam tutaj ;)