Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze dzieci lubią nowości, ekperymentalne potrawy, itd?

Polecane posty

Gość gość

I w jakim są wieku? Ja mam dwoje dzieci - córka 8 lat i syn 4 . córka chętnie je rozmaitości, jakie ja gotuję/piekę, a sporo eksperymentuję. ale syn niestety nie bardzo. córka w jego wieku też była nieco wybredna, ale nie aż tak. np dziś mielismy bób z masłem i natką pietruszki, do tego pulpeciki z ciecierzycy pestek dyni cebuli z przyprawami (ja nie jem mięsa ni nic z mlekiem, jem tylko jajka). i córka jadła chętnie a synek tylko bób. jutro będzie pieczone mięso, mąz upiecze (ja zjem pulpeciki z dziś + fasolka szparagowa) , i wiem że syne zje pieczone mięso. ale np jak robimy zupy o syn nie chce prawie żadnej - on lubi tylko krem z marchewki i soczewicy oraz krupnik. i żadnej innej zupy nie tknie. syn nie lubi naleśników, a robię różne, bo i na słodko, i na wytrawnie, na mleku roślinnym i czasem na krowiej dla rodziny, z mąki pszennej, gryczanej, orkiszowej ... on nie zje ŻADNYCH. syn lubi różne owoce, ale np nie znosi bananów a takie są przecież zdrowe. nie lubi porzeczek, truskawek. z warzyw to by najlepiej jadł cały rok ogórki i brokuły. pomidory czy fasola, groszek mogą dla nie istnieć. kanapka to tlyko serem lub serkiem topionym, ewentualnei czasem dżem ale tylko wiśniowy Też macie takei uparciuchy w domu??

Gość gość
Mój 4letni syn też nie chce próbować nowości.

Gość gość
Ty jesz gooowna to dzieciaki tez