Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podrapana

Podrapał mnie bezpański kot

Polecane posty

Gość Podrapana

Cześć jestem na wakacjach i głaskałam kotka który się czegoś naglę wystraszył i mnie udrapnął ranka nie jest duża ale w okół niej zrobiła sie mała kulka czy przez podrapanie można mieć wściekliznę boję się proszę pomocy

Gość gość
Raczej nie, po udrapaniu przez kota ranki dłużej i trudniej się goją.

Gość Podrapana
Dziękuj***ardzo mnie uspokojiłaś/eś

Gość gość
Możesz dostać choroby kociego pazura. Pamiętaj o dokładnym zdezynfekowaniu rany.

Gość gość
Można bo ja żem sie zaraził jak żem na pomoście karmił rybki małe chlebem i wyskoczył delfin i chciał mnie ugruść w genitalia ale nie trafił i odegryz mnie noge całom ale jusz mi odrosła

Gość gość
Można bo ja żem sie zaraził jak żem na pomoście karmił rybki małe chlebem i wyskoczył delfin i chciał mnie ugruść w genitalia ale nie trafił i odegryz mnie noge całom ale jusz mi odrosła

Gość gość
gość dziś Można bo ja żem sie zaraził jak żem na pomoście karmił rybki małe chlebem i wyskoczył delfin i chciał mnie ugruść w genitalia ale nie trafił i odegryz mnie noge całom ale jusz mi odrosła x Miałeś szczeście, że to tylko noga, bo jakby reka to by nie odrosła. xx Autorko - - umyj i zdezynfekuj rankę. To prawda, że po kocich pazurkach dłużej się goją, ale zagoją. Możesz potem przecierać 2-3 razy dziennie rivanolem, ułatwia gojenie i na bieżąco dezynfekuje.

Gość gość
Nic ci nie będzie. Na kocich pazurach jest trochę zarazków, więc musisz dezynfekować to jakimś ogólnie dostępnym środkiem, żeby nie zropiało. Już ktoś doradził wcześniej rivanol, może być, cokolwiek

Gość gość
Mnie kiedyś kot podrapał i nie odkaziłam, więc się nie chciało zagoić. Chyba dostałam antybiotyk, teraz już mam prawie 30, jeszcze żyję. Podobnie jak w twojej sytuacji, pogłaskałam kocisko z działek, a ten mnie ugryzł i podrapał. Nakarmię koty przychodzące po prośbie, ale prędzej mi ręka odpadnie niż odważę się pogłaskać. Od tego są moje psy i koty :-) Nie dotykaj więcej obcych zwierząt :-)