Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zniszczona torebka Korsa

Polecane posty

Gość gość

To mój pierwszy wątek tutaj więc z góry przepraszam, jeśli wybrałam złą kategorię. Czy zna się ktoś na renowacji/naprawie torebek i wie, czy takie coś da się jakoś naprawić u szewca bądź kaletnika?

Gość gość
Nie ma znaczenia jakiej marki jest torebka. Niepotrzebnie piszesz o marce. Natomiast mogłabyś napisać materiał , pewnie skóra, i co zniszczone. Zapewne zależy czy skóra typowa, czy rączka czy gdzie indziej

Gość gość
Skóra, zniszczona rączka i całe wnętrze torebki podarte

Gość gość
TOREBKI U KALETNIKA STUDENTKO DZIEWICO.

Gość gość
To powinno się dać naprawić, niekoniecznie się oplac. Podszewkę sama możesz a pasek nie problem

Gość gość
pierwszy raz piszę tu posta, a nie zauważyłam, że nie można dodać zdjęcia. próbowałam wysłać linki, ale nie da się, bo zostają oznaczone jako spam. ciężko opisać defekty, skóra na krawędziach torebki jest poszarpana. wygląda to mniej więcej tak - https://zapodaj.net/805a550506d09.jpg.html

Gość gość
wg mnie to nie jest skora a chinska cerata.

Gość gość
torebka jest w 100% oryginalna, to prawdziwa skóra. ma ona jednak już kilka lat. nie należy do mnie. może ktoś się wypowiedzieć, czy da się coś zrobić z tymi defektami?

Gość gość
Zreparowac sie da....tylko ze wszystko zalezy od koloru i zniszczen. Mi kiedys kot zadrapal brazowa kurtke ze skory, ale kaletnik mi powiedzial, ze z brazowa skora moze byc ciezko, bo bedzie widac kolorystyczne nierownosci.... Na amazonie, ewentualnie alegro mozna kupic tez specjalne farby....ale czy to cos da to nie wiem, nie probowalam. Na czarnym jest latwiej, bo mozna delikatnie zamalowac pisakiem i nie widac (wyprobowalam). Mam niestety kota niszczyciela i nie raz zadrapal mi torebki pazurem.... Raczke powinien zrobic szewc, mi np. wymienil pasek i sprzaczki po bokach jak sie urwaly.....Poszewke zrobi ci krawiec....(mi wszywal zamek itd.). A te zadrapania/uszkodzenia to u kaletnika....Ewentualnie mozesz sama zamalowac jasno brazowym pisakiem.