Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktor9221

Długi napletek niemodny?

Polecane posty

Gość wiktor9221

Mam pewien dylemat. Jestem mężczyzną 44 letnim, pare dni temu miałem intymną sytuacje z pewna panią , w wieku 39 lat. Kiedy zobaczyła mego penisa, jeszcze w spoczynku, była zdziwiona i powiedziała, że jeszcze nie widziała takiego długiego napletka. Pierwszy raz słyszałem taka opinię. Kiedy doszło juz do erekcji, napletek normalnie zszedł i nie było żadnych problemów. Powiedziała, ze powinienem sie obrzezać, co mnie w pewien sposób rozbawiło, i że teraz nie jest moda na takie. Czy też uważacie, że to kwestia mody?

Gość gość
Mody? Serio jest coś takiego jak moda na wyglad części intymnych? Ta kobita to jakąś idiotka. Jeśli Ci napletek nie przeszkadza to po co się go pozbywac bo jakas baba tak powiedziała? Daj spokój.

Gość gość
Tak jest moda intymna. Na zachodzie USA większość mężczyzn się obrzeza. Jak chcesz czerpać mniejszą przyjemność ze stosunku to jak najbardziej obrzezaj się. Tylko jak przestaniesz czerpać przyjemność z seksu to idź do niej z pretensjami.

Gość gość
w USA, Izraelu i krajach muzułmańskich obrzezanie jest modne ale w Europie oraz Kanadzie, Meksyku oraz Ameryce Południowej już nie. Poza tym również w USA przybywa nieobrzezanych z tej racji, że przybywa katolików a wśród katolików generalnie obrzezanie nie jest modne i to tyle. Kiedyś wśród tych ludów, gdzie panowała swoboda nagości (np. Starożytni Grecy) panowała moda aby napletek był jak najdłuższy i celowo go wydłużano bo pokazanie odsłoniętej żołędzi np. w łaźni było uważane za nietakt. Obrzezanie dotyczyło tych społeczności, gdzie nagość uważana była za coś grzesznego bo posiadanie odsłoniętej żołędzi gwarantowało, że taka osoba (np. Żyd) nie będzie wpuszczony do greckiej łaźni czy na zawody lekkoatletyczne, gdzie biegało się nago. Praktycznie taki obrzezany człowiek nie mógł być w starożytności sportowcem bo nie miał jak przykryć swojej nagości. Dzisiaj po plażach nudystów paraduje się z odsłoniętą żołędzią i nie robi to oczywiście wrażenia, więc jak chcesz możesz się obrzezać - jak nie, to starać się chodzić z odsłoniętą żołędzią - jak będziesz starał się ją tak utrzymywać napletek się skróci i po czasie nie będzie już przykrywał całej główki

Gość gość
A ja zdecydowanie wole z napletkiem... zresztą tak jak pisze autor jak stanie to już nie ma problemu.

Gość gość
Do gośc 14.38: jesteś K czy M ?

Gość gość
Ja uwielbam kuttassy bez napletka sa czysciejsze i przy ssanie sa przyjemniejsze

Gość gość
Lubie jak penis ma długi napletek. Podnieca mnie jak go facetowi odciągam.

Gość gość
Do gosc 14:46 M

Gość gość
Ja mam dlugi napletek, w spoczynku zachodzi 1 cm za grzybka a gdy stoi calkiem to grzybek jest caly odsloniety, na wierzchu.

Gość gość
ja mam długi i kobiety się zachwycają

Gość gość
Serio masz 44 lata?:o A kiedy się obrzezasz i jakas baba Ci powie, że teraz jest moda na napletki to co zrobisz? Kołnierzyk z plasterka szynki?:o

Gość wiktor9221
Serio mam 44 lata. Tak jak pisałem, nieco rozbawiła mnie opinia tej pani.

Gość gość
Faktycznie kompendia

Gość gość
ja się obrzezałem dwa lata temu (w wieku 25 )lat bo miałem przedwczesny wytrysk ze skróconym napletkiem i faktycznie problem po obrzezaniu minął. Nie mam problemu tak chodzić nago do sauny czy przebywać na plażach dla nudystów i nigdy nie krytykowano mnie za to i nie wypraszano mimo, że mam dość dużego a przede wszystkim główka, która jest odkryta jest bardzo duża. Po prostu taki jest i tyle. Faktem jest, że na plażach i w saunach w Europie większość mężczyzn jest nieobrzezanych więc jak kobiety zobaczą takiego jak ja gapią się strasznie. Mnie to nie przeszkadza ale też nie uważam aby z tego czy penis jest obrzezany czy nie robić jakiś problem. Mój jest już taki i tyle. Nie mówię tego kobietom, chyba, że zapytają dlaczego nie ma skórki. Seks jest fajniejszy teraz gdy go mam bez skórki. Żadna z wielu moich partnerek też nie narzekała, że główka jest odkryta i nie ma skórki.

Gość gość
ja mam za to jak piszę poprzednik też dość dużego penisa i dużą główkę ale jestem nieobrzezany i mam bardzo długą skórkę. Nawet jak mi stanie to napletek całkowicie pokrywa grzybek i widać jak on się uwypukla pod skórką ale skórka go zakrywa. Oczywiście nie mam stulejki bo całkowicie bez kłopotu daje się zsuwać gdy mi stoi i gdy nie stoi - po prostu tylko taki jest długi. Moja dziewczyna gdy mi już stoi bardzo lubi go odciągać - mówi, też, że żołądź jest wtedy zawsze gładka i lekko wilgotna co bardzo lubi. Czasami zsuwa mi napletek na plaży nudystów przy wszystkich tak dla zabawy i głośno mówi -"zobaczę tylko czy piasek ci nie wszedł"

Gość martagrzechuwarta
Mój były miał długi napletek na penisie, podobało mi sie jak zwisa mu skórka. Zawsze na początku zabawy mówiłam : a teraz Martusia obierze banana.... Bardzo mnie rajcują takie długie , nadmiarowe napletki

Gość gość
Nie rozumiem tej babki. Sam jednak jestem obrzezany (stulejka w dziecinstwie) i bedac przed 40stka jest to zmora. Musze sie dluuugo napracowac by miec finish. Kobieta potrafi 2-3 razy miec finisz zanim ja skoncze, ale walczyc 30 min bez przerwy to hardcore. Niemniej, obrzezanie to +50% do atrakcyjnosci w oczach kobiet, bo to gwarancja, ze sie nie strzeli po 5 minutach