Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż w moim imieniiu złożył moje wypowiedzienie które miała in blanco

Polecane posty

Gość gość

Od 2 miesięcy szukam pracy. Tak bardzo nienawidze tej w tkorej jestem, ze przygotowałam WSZYSTKIE papiery - wypowiedzienie, zdanie telefonu sluzbowego, itd... wszystkie bez daty. I ja sie dzisiaj dowiaduje ze moje wypowiedzenie dotarlo do kadr - a nowej pracy jeszcze nie mam - on wpisal date i wyslal we wtorek (z data 1 sierpnia) i dzisiaj doszlo. Czy to da sie jakos odkrecic? Ja chce odejsc z pracy ale dopiero jak bede jakąś miała

Gość gość
no nas nie pytaj , kadry Ci odpowiedza

Gość gość
A po co to zrobił? "Zgodnie z przepisami dotyczącymi oświadczenia woli, wypowiedzenie umowy o pracę uznaję się więc za złożone w chwilą, gdy zostało dostarczone adresatowi w taki sposób, aby mógł się on zapoznać z jego treścią. Jednocześnie cofnięcie oświadczenia będzie skuteczne tylko wówczas, gdy dotrze do adresata jednocześnie lub wcześniej od wypowiedzenia. Także pracodawca może nie zgodzić się na powrót danej osoby do firmy i wtedy nawet sąd nie przywróci pracownika z powrotem do pracy, chyba że oświadczenie woli o wypowiedzeniu złożył pod wpływem błędu, podstępu czy groźby. Przykładowo za złożenie oświadczenia pod wpływem błędu można uznać sytuację, gdy pracownica składając wypowiedzenie nie wiedziała, że jest w ciąży. Jeśli potem zadeklaruje, że nie złożyłaby go, gdyby wiedziała o swoim stanie, to pracodawca musi potraktować wypowiedzenie jako niebyłe." http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/862104,czy-mozna-cofnac-wypowiedzenie-umowy-o-prace.html