Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie mi obiektywnie czy moja matka probuje za bardzo wnikać w moje zycie

Polecane posty

Gość gość

Mam 28 lat i znow z nia mieszkam. piszę "znów" bo kilka ladnych lat mieszkalam w innym mieście, a teraz od jakiegos roku tak sie zlozylo ze mieszkam z nią. No i ona np. : - chce wyjechac ze mna koniecznie na wakacje i naciska żebym sie namyslila gdzie i kiedy -odradza mi zebym sie przeprowadzala w strony mojego faceta bo mowi " jak juz tam wyjedziesz to tam zostaniesz"- a dzieli nas odleglosc, - jak gdzies wyjezdza to dopytuje sie z kim, choc niby oczywiscie robie co chce, ale jednak sie dopytuje - czesto chce mnie wyreczac w porzadkach czy ukladaniu moich ubran, ale ja protestuje i jej na to nie pozwalam, jednak tak wlasnie robi, -ma pretensje kiedy nie chce siedzieć np. z jej gośmi kiedy przyjdą - oburzyla sie na pomysl, ze chce sie wyprowadzić do innego mieszkania, bo po co skoro wszystkie dzieci sasiadow mieszkajace w tym samym miescie co rodzice mieszkaja z nimi pechowiec.gif (tzn. dorosle dzieci w sensie i nie zamężne) Czy ona nie za bardzo ingeruje w moje zycie? tak obiektywnie

Gość gość
Matka jest samotna i próbuje Ciebie zatrzymać, wszelkimi sposobami. Zachęcaj ją do aktywności towarzyskiej, do wycieczek z ludźmi w jej wieku. Wnika, bo z nią mieszkasz, nie będzie wnikać, jak się wprowadzisz. To normalne u rodziców dorosłych dzieci. Mieszkasz z nią czyli jesteś niesamodzielna, i trzeba Cię "prowadzić".

Gość gość
NIe tyle wynika to z niesamodzielności bo kilka lat mieszkałam sama w innym mieście i sobie radziłam. Tylko teraz dostałam pracę w miescie gdzie mieszka moja mama i myślałam, ze nie ma sensu szukac mieszkania skoro ona sama mieszka w duzym domu. Ale jednak chyba nie jest to do konca dobry pomysl bo zaczyna mnie to meczyc :O Niestety za bardzo sie wtraca w moje zycie

Gość gość
chociaz szczerze mowiac myslalam, ze bedzie inaczej jak z nia zamieszkam :O moze nie jest koszmarnie bo nie ma codziennych klotni, ale nie mam tu pelnej swobody

Gość gość
jest jej tak wygodnie i wykorzystuje sytuacje wtracajac sie do wszystkiego i narzucajac swoje zdanie. wrocilas do niej wiec pewnie uwaza, ze moze rzadzic sie a ty jestes od niej zalezna. jestes dorosla i mieszkanie z rodzicami, to ostatecznosc - wiekszosc bedzie sie wcinac w zycie. twoja matka mam wrazenie, ze zaczela Cie znow traktowac jak male dziecko a rownoczesnie partnera do towarzystwa dla jej pokolenia:o

Gość gość
jest jej tak wygodnie i wykorzystuje sytuacje wtracajac sie do wszystkiego i narzucajac swoje zdanie. wrocilas do niej wiec pewnie uwaza, ze moze rzadzic sie a ty jestes od niej zalezna. jestes dorosla i mieszkanie z rodzicami, to ostatecznosc - wiekszosc bedzie sie wcinac w zycie. twoja matka mam wrazenie, ze zaczela Cie znow traktowac jak male dziecko a rownoczesnie partnera do towarzystwa dla jej pokolenia:o