Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A miał byc chłopak ...

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mamy z mężem juz dwie córeczki, obecnie jestem w trzeciej ciąży i od samego początku czułam, ze to chłopak. Nadalam mu imię, mówiłam do niego synku. Dzisiaj na usg dowiedziałam się, ze pod serduszkiem nosze kolejną córcię. Jestem szczesliwa, ze dziecko jest zdrowe, ale muszę przyznać, ze bardzo dziwnie się poczułam. Takie odczucie, ze ktoś mi coś zabrał - mojego synka. Nie oceniajcie mnie, ja juz kocham tą dziewczynkę, ale musiałam to przetrawić. Godzinę siedziałam sama i nie czułam sie z tym dobrze, jednocześnie sama przed sobą wstydząc sie swojego rozczarowania. Czy któraś z Was miała choć przez chwilę podobne odczucia?

Gość gość
Ja mam 3 synów , zamienimy się :)?

Gość gość
A ktory to tydzień?

Gość gość
Znam dziewczyne ktora ma corke, a potem 2 blizniaczki z in vitro. Jak zaszla z blizniakami to mowila, ze bedzie chlopak no bo duze prawdopodobienstwo. No i nie udalo sie. Jakos zyje :)

Gość gość
Siostra ma 3 chlopcow:) płeć to loteria ale nie wszyscy faceci mogą mieć dzieci obojga płci: )

Gość gość
wynik pewniak z badań genetycznych - dna dziecka. No i jak sie czułaś po informacji, ze bedzie trzeci chłopak ?

Gość gość
moj błąd, ze sie tak nastawiłam, nakręciłam zupełnie na chłopca- nie róbcie tak dziewczyny

Gość gość
najgorzej sie nastawic bo ja juz mialam syna i corke i w 3 ciaxy lekarz mowi ze corka to sie ucieszylam chociaz bylo mi obojetne, nastepne usg i mogi ze jednak chlopak na 100%, poczulam rozczarowanie, nie plcia, ale tym.ze juz sie nastawilam.na corke

Gość gość
Jeżeli dwójka dzieci jest tej samej płci, prawdopodobieństwo, że trzecie będzie tej samej wynosi 75%:)

Gość gość
A ja jestem mama jedynaczki. Nie chce wiecej dzieci. Nigdy sie nie zdecyduje, bo nie po prostu. Marzylam o synu i niestety. Tez zyje.

Gość gość
Dokładnie Wiadomo, ze przy dwóch córkach myśleliśmy o synku. To nie jest kwestia, ze to nasze największe marzenie, bo pragnęliśmy, aby dziecko było zdrowe. Jednak ja juz go widziałam oczyma wyobraźni i nakręciłam tez meza. A dzisiaj było mi szkoda tej kruszynki, ze jestem w jakimś sensie rozczarowana. Tak szczerze to do tej pory dziwnie sie z tym wszystkim czuje.

Gość gość
21:12 skąd takie stwierdzenie? Niezależnie od ilości dzieci, szansa na dziewczynkę - chłopca to 50%/50%. Nie wiem, co robiłaś w szkole.

Gość gość
Miałam podobne odczucia, ale teraz kocham swoją córeczkę najbardziej na świecie. Pomyśl, ze fajnie mieć aż 3 córki. Córki zazwyczaj mają silniejsze więzi z matką niż synowie :-)

Gość gość
Przynajmniej nie bedziesz miala synowej. Masz to jak w banku :D hahaha chyba ze les ups :/

Gość gość
To presja otoczenia u nas pierwszy Syn w drugiej ciąży wszyscy naciskali że musi być córka i jest drugi Synek ja czułam że będzie drugi synus,a trzecia ciąża takie upss się zrobiło hehe to był nacisk matko musi być córka i koniec no i wykrakali tę córeczkę ale broi za dwóch chłopaków,teraz ciągle słyszę jak to dobrze że trzecie to dziewczyna pewno jak by był chłopiec naciskaliby na czwartą ciążę.Osobiscie wkurza mnie takie gadanie szanse są 50/50 ps gdyby był syn też byśmy się bardzo cieszyli.Autorko u Was to presja oraz hormony zobaczysz będziecie szaleć że szczęścia

Gość gość
Tak masz racje, to presja - dzisiejszy tekst teściowej ,, a moze to pomyłka ,, najlepiej o tym świadczy

Gość gość
Tak, ja mam z córeczkami wspaniały kontakt i maz tez. Czuje, że on mimo wszystko gdzieś w sercu chciał synka, a ja go swoim gadaniem jeszcze dodatkowo nakręciłam i zmartwiłam sie, ze moze poczuć się zawiedziony. Kiedy mu powiedziałam, był bardzo szczęśliwy, on uwielbia córeczki a one jego. Musze to przetrawić, ale juz czuje, że kocham tą małą na zabój

Gość gość
U mnie było porównanie brzucha tzn kształtu a na ostatniej prostej czy to rzeczywiście dziewczynka tak ładnie wyglądasz więc wszystko trzeba przetrwać . My dla spokoju długo mówiliśmy że się nie chce pokazac a teraz to oczko w głowie ale chyba dlatego że nie spodziewałam się tej trzeciej ciąży ;-)

Gość gość
A jaką macie różnicę wieku?a i teraz kolejna ciekawostka jakie imię będzie ,echh życie na kiedy masz tp?

Gość gość
A ja tak bardzo marze o dziewczynce z moim mężem że jestem zdecydowana nawet do stanów lecieć by dzięki in vitro mieć pewność że będzie dziewczynka na 99% corcia to nasze najwieksze marzenie :) Pewnie zaraz odezwa się matki Polki, ale nie interesuje mnie to szczerze mówiąc , wyobrażam sobie co autorka musiała czuć w tym momencie, a jakieś teksty typu że przeżyje są beznadziejne

Gość gość
KAŻDY facet, niestety , chce syna :(

Gość gość
Ja rozumiem, ze ktos moze pragnąc jakiejś konkretnej płci i nie potępiam tego- kazdy ma prawo miec swoje marzenia. Nasze corki maja 15 i 13 lat, wiec różnica wieku jest spora

Gość gość
Tak sobie mysle, ze moze gdyby był chłopiec i byśmy go w trzy z córkami wzięły w obroty to zrobiłybyśmy z niego jakaś rozpieszczoną ciapę... Znam taka rodzinę tylko tam synek był 5, przed nim 4 dziewczyny, w tej chwili chłopak w wieku szkolnym a zachowuje się jak rozpieszczony bobasek, ktory ma 5 służących

Gość gość
nie każdy, mój marzył o córuni tatusia. Za pierwszym razem się nie udało,jest synek a za drugim tak. Wszystkie tak samo kochane . Po urodzeniu synka mąż oszalał na jego punkcie. dla każdego normalnego faceta czy kobiety liczy sie najbardziej to, że to jest własne dziecko

Gość gość
Znam ludzi gdzie maja 3 corki. Facet byl zawiedziony nowina po usg chyba mocno bo ja to dotknelo. Przez cala ciaze byly zgrzyty a potem sie rozstali.

Gość gość
Moj brat chcialby corke jest wyjatkiem :D

Gość gość
21.12 Skad wzielas to 75 % ? To chyba ty tutaj kiedys pisalas, ze ciaza z jajem plodowym to figle natury i kobieta sama ja wytwarza bez nasienia faceta. No bo na to wyglada. Zanim napiszesz znow jakas glupote z dopy zastanow sie.

Gość gość
Jak mozna chciec miec 3 dzieci? Nigdy w zyciu, dla mnie to przegrane zycie, przy dwojce trzeba wszystko pogodzic z praca. Ale takie to pewnie zyja z pincet, po co praca....

Gość gość
Lepiej zyja niz ty zapewniam cie.

Gość gość
Mi tam wszystko jedno, dziecko nie ma plci! Mam corke i nigdy nie nalegalam by bawila sie lalkami, wolala smoki i klocki, nie bylo dla mnie problemu ze w sklepie wybrala koszulke z lego. Teraz znow bedzie dzidzia i nawet jak bedzie chlopak, to gdy zarzyczy sobie koszulke z kucykami pony, to czemu nie? Moze nie koniecznie rozowa, choc w wieku 2-3 lat to wszystko jedno. Corka sama dorosla do swojej plci...z reszta dziecko tez czlowiek, tez ma prawo wyboru i do wlasnego zdania!