Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilka kilka

Praca fizyczna, a ciąża. Co mam teraz zrobić?

Polecane posty

Gość Lilka kilka

Zawsze myślałam co to będzie z moją pracą jak zajdę w ciążę no i nadszedł ten czas. Jestem w ciąży. Trzy testy ciążowe i dwa beta hcg nie mogą się mylić :P Jestem trzy dni po spodziewanej @. Zapisałam się do mojego ginekologa na 14.08 aby potwierdzić ciążę, ale jak wytrwać w pracy do tego czasu? Pracuje na hali, ładuje towary na wózki widłowe, ogólnie dużo dźwigam itp. Nie mogę powiedzieć o ciąży póki nie mam potwierdzenia lekarza ehhh Co teraz? Nie mogę robić na pół gwizdka, bo nikt za mnie mojej pracy na dany dzień nie wykona. Koleżanka mówi, że jak mój organizm jest nauczony dźwigać to nic mi nie będzie. Mimo to stresuje się bardzo :(

Gość gość
A urlop?

Gość Lilka kilka
Wykorzystany. Został mi tydzień, ale żadnych szans by go wziąć bez wcześniejszego zaplanowania, szczególnie teraz (okres urlopowy) :(

Gość gość
Idz na zwolnienie zebys pozniej nie plakala jak cos sie stanie.

Gość gość
Tez pracowalam fizycznie do 6m-ca 6dni w tyg pozniej 5, a w 9m-cu poszlam juz na urlop jak organizm przyzwyczajony to nic nie bedzie mnie zemdlilo 3x ale to w komunikacji miejskiej

Gość Lilka kilka
Jak iść na l4 skoro wizytę u ginekolog mam dopiero 14tego??

Gość gość
Idź na zwykle l4. Powiedz że Cię plecy bolą a dzwigasz i po pracy jest gorzej.

Gość gość
A jak u Ciebie robiły inne koleżanki w pracy? Zresztą jesteś na tak wczesnym etapie, że wiele kobiet wtedy jeszcze nawet nie wie:)

Gość gość
Ja powiedzialam od razu w pracy. Sami dali mi druga czesc urlopu plus pod rzad dni wolne za weekendy w miesiacu. Przyszlam do pracy na dwa dni i dostalam L4 bo to byl 8tc i dopadly mnie mdlisci i zawroty glowy.

Gość gość
Idz do rodzinnego, powiedz w czym rzecz i popros o zwolnienie ,zwykle L4 az do wizyty u gin, ewentualnie idz prywatnie! Jak bedziesz miala zaswiadczenie o ciazy, nie kaza ci dzwigac i przeniosa gdzies ,gdzie lzej

Gość gość
Rodzinny Ci da chyba ze zaufany. Watpie zeby gin tez Ci dal bo mi np dala tylko zaswiadczenie ze jestem w ciazy. I tak musialam pracowac ale po 8h i nie moglam nosic. Ale i tak zasuwalam. Stojaca praca w pizzeri. Idz posciemniaj ze masz rwe kulszowa i dostaniesz l4 na miesiac:)

Gość gość
Ja mam co prawda lezec, no ale na samym poczatku , gdy jeszcze byla nadzieja ze do pracy wroce, rozmawialam z kadrowa i ta zasugerowala ze lepiej jezeli skombinuje L4 na cala ciaze, bo warunki nie sprzyjaja i zwyczajnie baluby sie o mnie! Jednak nie o tym, powiedziala mi ze : 15 min mam siedzuec , po czym 15 min moge stac. No ale u mnie bardzo przestrzegaja wszelkich bhp..

Gość gość
jeżeli ciąża się prawidłowo rozwija to nic ci nie będzie, jeżeli nie to poronisz,, chyba, że na "siłę będziesz podtrzymywała ciążę leżąc ale wtedy jest prawdopodobieństwo, że chora ciąża jest powodem urodzenia chorego dziecka. Kiedyś kobiety rodziły dzieci na polu pracując przy żniwach i była selekcja naturalna i rodziły się najzdrowsze dzieci.

Gość gość
Kiedys, sredys. Teraz to teraz, moze isc na L4 od razu jak gin ciaze potwierdzi, ma do tego prawo. Placone tez jest 100%, wiec dlaczego nie korzystac? Tyle, ze we wczesnej ciazy to ravzej tylko na prywatnej wizycie dostanie L4. Mi przy mdlosciach i omdleniach gin na nfz powiedziala, ze moge pracowac ( na stoisku z miesem i wedlinami). Wytrzymalam dwa dni, poszlam prywatnie i nie bylo problemu.

Gość gość
mnie dał lekarz zwolnienie na widok drżących nóg po seksie

Gość gość
16:05 ale ty bredzisz, czasem ciaza jest zagrozona bo np zagniezdzi sie zbyt nisko , powstanie krwiak , czy jak u mnie tylozgiecie i okropny bol. Nie ma to jednak wplywu na rozwoj plodu, a ciaza moze zakonczyc sie przedwczesnie , bo wlasnie nie zostala podtrzymana, chocby przez hormony i wlasnie lezenie!

Gość gość
Poszłaś prosto po sexie do ginekologa?

Gość gość
Ja bym nie ryzykowała i poszła od razu prywatnie, no chyba, że zupełnie nie możesz sobie pozwolić na taki wydatek

Gość Lilka kilka
Ja idę prywatnie. Termin właśnie na 14tego