Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waszym trzylatkom

Polecane posty

Gość gość

też pięty tak jakby "uciekają" na zewnatrz?

Gość gość
a kostki "wyginają się do środka"?

Gość gość
ja zauważylam koślawienie już rok temu czyli jak mial 2 latka. Od tamtej pory chodzi tylko w butkach ortopedyczno-profilaktycznych, by stopa prawidlowo się trzymała w bucie. Po domu jako kapcie i latem jako sandalki chodzi w dawidkach. W zimie czy jesienią pełne buty firmy memo. Ale jest na prawdę duży wybór różnych firm. Aha byłam u ortopedy i on powiedział żeby zmienic obuwie na pełny zapiętek i obcas thomasa. W tym wiku może to byc fizjologiczne krzywienie ale lepiej trzymać rękę na pulsie.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. Wybieram się z córką do pediatry, bo mam wrażenie że stan się nie poprawia, a jeżeli to fizjologiczne, to z wiekiem chociaż troszkę powinno być lepiej.

Gość gość
może być lepiej a może sie poglębić i wtedy ciężej i dłużej trzeba będzie korygować wadę. Dlatego trzeba będzie sie dziecku przypatrywać ale myslę że profilaktycznie nie zaszkodzi kupić takie kapcie.

Gość gość
Moja trzylatka już pół roku chodzi w butach korekcyjnych z wkładka supinujaca bo ma koslawe pięty i przez to kolana . Już widzę mała poprawę. Jesteśmy pod stałą opieką ortopedy .