Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena Filocha

szkolenia dla lekarzy

Polecane posty

Gość Magdalena Filocha

Jak Waszym zdaniem powinna wyglądać prawidłowa relacja pacjenta i specjalisty? Jakie pojawiają się bariery w kontakcie? Co przeszkadza w nawiązaniu właściwego kontaktu i jak to przezwyciężyć?J ak powinna wyglądać prawidłowa komunikacja na linii pacjent-specjalista? Jakie problemy się pojawiają w takiej relacji? Jak wpływają one na przebieg i wynik leczenia? jak myślicie czy takie szkolenia np. jak te http://medicushumanus.pl/budowanie-porozumienia-z-trudnym-pacjentem są potrzebne i czy warto korzystać z takich ?

Gość felizja
Nie jestem lekarzem, lecz psychoterapeutą, ale te zawody są do siebie na tyle zbliżone, że jestem w stanie się wypowiedzieć. Relacja oczywiście powinna być dobra, pacjent musi czuć się komfortowo. Ale nie jestem przekonana czy w tym celu trzeba przechodzić jakieś konkretne szkolenia - jeśli jednak czujesz, że Ci to pomoże to korzystaj. Ja osobiście, tak samo jak moi znajomi lekarze, skupiamy się na kształceniu zawodowym. Jestem stale na bieżąco z ofertą szkoleń, wkrótce też wybieramy się z kolegami po fachu na warsztaty, które będą odbywać się w warszawskim centrum CBT dotyczących dysfunkcji seksualnych kobiet. Oferta bardzo interesująca, rzadko się takie pojawiają, dlatego chcemy koniecznie skorzystać z okazji. Może Ciebie to również zainteresuje, w razie czego wszystkie informacje podane są na stronie www szkoły

Gość canegatto
Mam w rodzinie lekarza i takie szkolenia są obowiązkowe. Ze względu na specjalizację, jaką chce podjąć, moja kuzynka była w tym roku na kursie o używaniu usg w anestezjologii i przyjechała zachwycona. Kurs odbywał się na żywym modelu a jakieś kłucia na manekinie. Taka wiedza jest bardzo przydatna - przynajmniej pacjenci wiedzą, że osoba jest przeszkolona i wie co robi, a nie mamy do czynienia z kimś, kogo wiedza jest "przestarzała".

Gość gość
Firma Kar Group. Jeeli szukacie dobrych szkoleń, to jest to miejsce do którego powinniście się kierować.

Gość gość
Ja chętnie chodzę na rożne medyczne szkolenia. Niedawno byłem na szkoleniu ortopedii oraz z medycyny estetycznej - oba były zorganizowane przez Lukomades. Super przygotowane szkolenie, bardzo merytoryczne ale i było wiele praktyki. Na pewno chętnie jeszcze do nich wrócę.

Gość gość
Z tego co wiem, to na pewno Towarzystwo Hipnozy Terapeutycznej i Badań nad Hipnozą w Krakowie organizuje szkolenia z zakresu hipnoterapii. Warto na ich stronę sobie zerknąć i poczytać jak to wygląda.