Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

doradzcie w sprawie cv luka i rozne rodzaje prac

Polecane posty

Gość gość

Jestem w trakcie tworzenia nowego CV, bede postulowac do pracy biurowej. Zastanawiam sie nad wpisaniem doswiadczenia i prac z gastronomii. Jest sens? Gdy wpisze moje doswiadczenie w pracach biurowych i wymieszam to z praca w gastronomii, bedzie to sie gryzlo. Gdy pomine gastronomie w CV beda duze luki. Jak to najlepiej zrobic?

Gość gość
pisz wszystko , nic sie nie bedzie gryzlo , to ze pracowalas w gastronomii to nie jest wstyd

Gość gość
Nie o to chodzi. Pracodawcy wola, zeby cv bylo pisane pod nich, tzn tylko doswiadczenie, ktore faktycznie jest potrzebne w danej pracy a nie wszystko co mamy.

Gość gość
nie zawsze tak jest , ja pisalam wszystko i nie bylo problemu

Gość gość
To napisz np: starszy menager do liczenia kartofli!

Gość gość
8:49 jesli twoim jedynym zajeciem jest liczenie kartofli to wspolczuje.

Gość gość
9:40 nie kumasz ironii.... To ja Ci wspokczuje

Gość gość
A może wpisz bez wydawania się w szczegóły : od czasu X do Y prace sezonowe w branży gastronomicznej. Widać będzie ze miałaś ciągłość zatrudnienia bez rozpisywania się co w tej gastronomii robiłaś

Gość gość
Jeśli pełniłaś tam funkcje kierownicze, to pisz. Jeśli nie, to olej. To prawda, pracodawca woli, by w cv były informacje ważne dla niego. O wiele lepiej wyglądają luki w życiorysie (w razie czego możesz na rozmowie dopowiedzieć, co wtedy robiłaś) od nic nie wnoszącego miszmaszu. Powiem Ci, że w życiu robiłam wiele rzeczy i jak pół roku temu szukałam pracy, to startowałam do trzech całkowicie różnych branż. Swoje doświadczenie podzieliłam więc na trzy kategorie i daną pracę wpisywałam tylko tam, gdzie miało to sens (np. praca w ksero podczas studiów- biurowa, sprzedaż w kilku sklepach -obsługa klienta w placówce finansowej, praca w charakterze niani oraz w klubie malucha- przedszkola, świetlice). Mimo luk miałam naprawdę odzew z każdej z tych branż i od 4 mies pracuję w fajnym miejscu :)

Gość gość
10.50 cd. To co proponuje gość z 10.42 też jest ok. Na każdą pracę sezonową poświęć 2 linijki od do i gdzie. Natomiast przy pracach biurowych rozpisz się bardziej, wypisując od myślników, jaki miałaś zakres obowiązków. Nie zapomnij o rubryce umiejętności- tam też wpisuj tylko to, co ważne.

Gość gość
wpisujecie szkolenia do cv?

Gość gość
10.50 cd. Jeśli jest to szkolenie istotne z punktu widzenia przyszłej pracy to tak. Starając się o pracę w biurze, zaznaczyłam, ale mam ukończony kurs księgowości, ale pominęłam fakt o kursie na wychowawcę kolonijnego. Starając się o pracę w świetllicy socjoterapeutycznej - przeciwnie.

Gość gość
16:07 jaki kurs ksiegowosci ukonczylas? w skwp?

Gość gość
ja kilka razy w życiu zmienialam prace ale nigdy jej nie szukalam dłużej niz miesiac.... obecnie mam 13lat doświadczenia zawodowego w różnych branżach. aczkolwiek to była praca w administracji biurowej bądź stanowiska managerskie (w restauracji). ale zawsze pisze wszystko w cv. dosłownie jednym zdaniem opisuje zakres obowiązków w firmach gdzie moje stanowisko dobiegło od tego na jakie aplikuje a 2-3 zdania o tych miejscach gdzie zdobyłam doświadczenie przydatne w miejscu do którego aplikuje. plus list motywacyjny, w którym pisze o konkretnych umiejętnościach które nabyłam w danym miejscu a które będą niezbędne na stanowisku o które zabiegam. prace zmienialam w życiu 8 razy i zawsze było to płynne przejście z jednej firmy do drugiej.

Gość gość
To jakaś bzdura, totalny absurd z pisaniem CV "pod pracodawcę"! Nie dotyczy to części dotyczącej doświadczenia. Nic nie robi tak złego wrażenia jak luki! Co innego umiejętności czy zainteresowania, to wiadomo, że pisze się "pod".

Gość gość
Zajmuje się rekrutacją i np. cenię osoby mające w historii Manager w sieci MCDONALD, wiem że taka osoba nie boi się pracy, odnajduje się w grupie itp. Luk nie toleruję.

Gość Emilia CareerUP
Czy podczas pracy w gastronomii zdobyłaś jakieś umiejętności, które przydałyby się w pracy biurowej? Np. obsługa klienta - czemu nie! I tak, doświadczenie też się dostosowuje "pod pracodawcę", a raczej pod ogłoszenie. Nie napisałaś konkretnie, co robiłaś. Czy to była kuchnia (zaplecze) czy kelnerka, barmanka ("z przodu")? Pomyśl, czego się nauczyłaś - może pracy pod presją czasu? Uspokajania rudnego klienta? Każde doświadczenie może nas czegoś nauczyć, warto to podkreślić w CV.