Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mdlosci

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny już nie mogę. Jestem w 8 tygodniu ciąży i Non stop mnie mdli. Do tego ciagle wymiotuje. Nawet od wody mnie odrzuca. Nie wiem kompletnie co jeść bo co zjem to biegnę to kibla. Jak tu żyć i co najgorsze chodzić do pracy?

Gość gość
Ja przez pierwsze kilka tyg jadlam tylko serek topiony! 13 tydz i nadal mnie ciagnie,trza przetrzymac. Mi robilo sie niedobrze gdy ponad godz nic nie jadlam! Potem wymiotowalam sama zolcia.

Gość gość
Masakra. Mam nadzieje ze szybko minie bo chyba zwariuje!

Gość gość
Rok temu przechodziłam to samo. Do pracy w takim stanie? Idź na zwolnienie. Mdłości ustąpią, ale pewnie dopiero w II trymestrze. Pij wodę małymi łykami. Jedz regularnie małe porcje. Mnie jeszcze bardziej mdliło jak miałam pusty żołądek

Gość gość
No właśnie nie mogę isc na zwolnienie. Jeszcze nie mówię o ciąży bo poprzednia straciliśmy w 5tym miesiącu. Wiec na razie nikt nie wie. A do tego dopiero okres próbny mi się skończył 4 tygodnie temu i podpisałam umowę na stałe. Przemecze się tydzień a później dzięki Bogu 2 tygodnie wolnego. Najwyżej z miska będę siedzieć w pracy. A jeśli będzie wszystko dobrze tym razem o ciąży powiem Jak już będzie widać brzuch

Gość gość
Kup sobie opaski sea band, nie wierzyłam w ich siłę ale jako jedyne pomogły, ginekolog mi podpowiedziała z opinii pacjentek

Gość gość
U mnie pomagała surowa marchew, woda mineralna gazowana i... frytki takie na oleju smażone. Z synem w ciąży to było pół biedy, ale z córka zle czułam sie bardzo bardzo długo, ok 5 mca była poprawa. Powodzenia!!

Gość gość
Nic mi nie pomagało. Męczyłam się z tym chyba do 20tc. Na L4 od 7tc poszłam, gdyż w pracy nie mogłam wytrzymać, zdążały mi się omdlenia i parę razy wymioty przy klientach.

Gość gość
No właśnie ja tez spróbowałamJuż wszystkiego-migdały, czekolada,częste ale małe posiłki itd. Opaski kupiłam w poprzedniej ciazy ale mi średnio pomagały. Ale chyba jednak do nich wrócę bo już tak zdesperowana jestem ze masakra.

Gość gość
Mi pomagała tylko rozgazowana Cola.Naprawdę czyni cuda.