Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie odczuwam pragnienia

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy mozecie mi napisac jak zmusic sie do picia wody?ja pije tylko szklanke herbaty dk sniadania i przez caly dzien nic wiecej nie pije- po prostu nie odczuwam pragnirnia. Wiem ze to bardzo zle ale nie moge sie zmusic do picia

Gość gość
Moja corka tez tak ma, ma 11 lat, ale poki nie poloze jej szklanki z czyms przed nosem, nie domtsli sie ze trza sie napic, no chyba ze do obiadu. Ja sama jak mam puc zwykla wode niegazowana to w sumie tez wole jablko! Zastanow sie czy wlasnie w owocach, w zupach, nie zaspakajasz zapotrzebowania na wode.

Gość gość
mam bardzo podobnie , po przebudzeniu wypijam szklanke wody , pozniej dwa kubki kawy i caly dzien potrafie nie pic , kilka miesiecy temu kupilam fajny bidon , wlewam do nie go wode i staram sie miec zawsze pod reka ( zwlaszcza w pracy ) i popijam sobie po lyczku , doslownie caly dzien popijam po malym lyczku to pomaga bo trudno jest wypic szklanke wody jak sie nie chce pic a taki maly lyk z bidonu noc nie robi a jednak np 10 takich lyczkow na godzine juz troche nawadnia organizm

Gość gość
Tez tak mam ,dwie kawy i herbata i na zadna wode nie mam ochoty. Tez kupilam,ale butelke z filtrem dafi i tak mam ja przy sobie i zmuszam sie so popijania.

Gość gość
Autorki to pij coś innego niż wodę. Niezdrowo jest pić tak malo. A może wlewaj trochę soku syropu do wody ? Woda gazowana? Sok domowej roboty plus woda ? Woda plus cytryna i miętą ?Nie wyobrażam sobie żeby organizm normalnie funkcjonował gdy wypijesz tylko 1 kubek dziennie. Jak ja za mało pije to od razu mało sikam i za chwilę mam zapalenie pęcherza.

Gość gość
A czy jak malo pijecie to odczuwacie z tego powodu jakies dolegliwosci zdrowotne

Gość gość
Dwa miesiace temu sie odchudzalam i pilam na sile wode, schudlam 5 kg.waga sie utrzymuje ale juz nie mam ochoty tyle wypijac.trudno sie zmusic.

Gość gość
A jesli malo pijecie to czy macie jakies oznaki odwodnienia

Gość gość
Dla mnie niewyobrażalne... zawsze mam butelkę wody przy sobie i w ciągu dnia wypijam 1,5 l co najmniej (plus ok. litra jak idę na siłownię), i jeszcze rano i wieczór herbatę albo jakieś ziółka...