Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lijanas

Opuchlizna po otwarciu zęba

Polecane posty

Gość Lijanas

Witam. Mam takie pytanie do tych, którzy uporali się z ropniem zęba. Mianowicie dwa dni temu byłam u dentysty, który otworzył zęba żeby ropa miała ujście. Nie czułam żadnej ulgi, ani nawet ropy jednak ten puścił mnie do domu z receptą. Biorę Duomox i płuczę jamę ustną septosanem. Od czasu do czasu po intensywnym "ćmokaniu" zęba, zalatywala ropa w niewielkich ilościach. Opuchlizna zmalała, dziś już ropa nie zalatywala ale w dalszym ciągu wyczuwam nad zebem w okolicy nosa twardą gulkę. Czy to normalne? Ile czasu będzie schodzić opuchlizna? Jak długo i czy w ogóle zejdzie ta gulka? Trochę się martwię, bo niby wszystko przebiega tak jak powinno, ale obawiam się że ta gulka może pozostać. A może to po prostu pozostałość opuchlizny po ropniu.

Gość gość
Lepiej wyrwij tego zęba

Gość gość
Musisz poczekac, mialas infekcje i trzeba troche czasu by wszystko doszlo do normy. Plikac, brac antybiotyk i czekac spokojnie. Teraz 2-4 dni, kazdy jest inny trudno przewidziec. I za zadne skarby nie wyrywaj . To tak jakbys miala infekcje stopy i ktos Ci radzi amputowac noge.

Gość gość
W gulce prawdopodobnie nadal masz rope. Uważaj bo infekcja może sie rozprzestrzenić. Z ropniami nie ma żartów.