Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytłumaczyć dziecku że nie ma dziadka bo nie chciał jego taty od urodzenia?

Polecane posty

Gość gość

Myślę że kiedyś nadejdzie ten dzień gdy syn o to spyta. Jak mam mu to powiedzieć, powinno się mówić szczerze? Nie złamie mu to serca? Sprawa jest taka, że mój mąż nie ma kontaktu z ojcem od jakichś 25 lat. Ojciec się nie za bardzo interesował dziećmi a po rodzwodzie już w ogóle zerwał kontakty z dziećmi.

Gość gość
A po co dziecku takie rzeczy mówic. Trzeba powiedzieć że dziadek nie mógł się zajmować tata i nie macie z nim kontaktu. Po co drążyć temat? Dziecku taka wmawiana niechęć do nieznanego dziadka nie jest do niczego potrzebna. A tak przyjmie do wiadomości i bedzie zyc spokojnie. Kiedyś samo zrozumie.

Gość brokeninside87
a w sumie dlaczego nie powiedzieć prawdy, ciekawe co by było, gdyby dzieci wychowywać bez tych wszystkich kłamstw. powiedz, że nie wszyscy dziadkowie są idealni, i ze to nie jest niczyja wina.

Gość gość
Ile dziecko ma lat jeśli powyżej 8,można szczerze ale delikatnie.

Gość gość
Moja matka jest alkoholikiem, tyranem i w ogole lepiej od niej trzymac sie z daleka! Corka od zawsze wie ze gdzies tam ma babcie, reszta dziadkow nie zyje.. ale wie ze babcia jest zla inigdy nie wspomniala o tym by chciala ja poznac!