Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniamiśka

Mój facet nie chce ze mną zamieszkać!

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Mam zmartwienie, a może chce się wygadać :( Moja sytuacja wygląda tak: Jestem z facetem 6 lat, ponad rok po zaręczynach. Mieszkamy u moich rodziców albo u jego. Jeździmy tam i z powrotem. Parę lat temu zapytałam się jego czy wynajmiemy razem mieszkanie, a on,że nie bo nikomu nie będzie płacić. Ok nie wracałam już do tego tematu, pomyślałam, że nie jest gotowy. W tym roku zapytałam się jego ponownie a on nadal to samo więc dałam mu argumenty pozytywne. Pomyślał i mówi, że mam racje, że się zgadza, ale zaczniemy szukać jak będzie miał urlop, ok ucieszyłam się kto by się nie ucieszył. Po tylu latach jesteśmy razem i chce zamieszkać, dojrzał do decyzji, pomyślałam super. Jest dzień urlopu, wyjechaliśmy- odpoczywamy. No i co...cisza. Wróciliśmy on nic, a ja się na ten temat nie odzywam żeby nie było,że go naciskam po 2 chce aby to wyszło wszystko od niego. Przed zakończeniem urlopu rozmawialiśmy o naszym życiu. On mi wyjeżdża o weselu, a ja mu mówię ,że przecież zrezygnowałeś bo za dużo kasy pójdzie i te odłożone pieniądze wydasz na coś innego, a po 2 gdzie będziemy mieszkać?A on co może mam wynajmować mieszkanie!

Gość gość
z tej maki chleba nie bedzie wszystko idzie ku r********u tak to juz jest jak sie chodzi tyle lat w nieskonczone heh

Gość gość
niestety potwierdzam to co napisal przedmowca. ja bylam z facetem 5 lat i zwiazek sie nie przedszedl na koljeny etap. troche w tym mojej winy bo nie chcialam zamieszkac razem on z kolei to proponowal - dlaczego ? bo nie chce mieszkac w wynajtetym mieszkaniu bez slubu na kocia lape, w wynajtetym i obskurnym bo takie wynajmowal moj facet z kolega... i na takie nas bylo stac tylko wtedy. to co napisal przedmowca takie chodzenie w nieskonczosc zle sie konczy przewaznie. kazdy sie dziwil czemu on mi sie nie oswiadczyl jeszcze. i jak sie to skoczylo- zwiazek rozsypal sie po 5 latach znajomosci...

Prawda nic z tego nie będzie. Tylko nie rozumiem mówi mi o życiu wspólnym, dzieciach,ślubie a o wynajętym mieszkaniu nie ma mowy,a na własnościowe nas nie stać. Brak słów.

Gość gość
Po co pchasz sie w mieszkanie bez ślubu, nie szanujesz się! Po tylu latach powinien ci się oświadczyć. Jak tego nie robi to nic z tego nie będzie.

Gość gość
Oświadczył się...jestem z nim 6 lat a po ponad roku po zaręczynach. Ślub planowaliśmy ale nagle zrezygnował bo za dużo kasy pójdzie a mu szkoda.Ja chciałam przyjęcie a on nie -wesele. Może myślał, że moi rodzice się dołożą. HAHA

Gość gość
to ja gość dziś i rowniez pisalam juz ze tez jestem zdania ze mieszkanie bez slubu w wynajetym mieszkaniu to koszmarna opcja i dlatego sie nie zgodzilam na to. moze komus to odpowiada ale mi nie

Autorko, Twój facet nie dojrzał do poważnego związku. I to w zasadzie wszystko, co można powiedzieć, oprócz tego, że jest sknerą.

Gość gość
analizując logicznie jeśli związek się rozpadł bo tego ślubu nie było to jakby jednak koleś uległ a wielu uległo to dlaczego te małżeństwa się nie rozpadają,no właśnie koszty a wewnętrznie jest nijako i do d**y i taka prawda,są wyjątki wiadomo

Gość gość
Najpierw sie uniezaleznijcie a potem zabawa w zwiazki.Zalosne, stare konie u rodzicow nadal

Gość gość
Może i macie racje nie powinnam z nim mieszkać bez ślubu. Tak jak pisałam powyżej, ślub był planowany ale no cóż on zrezygnował bo za drogo. Proponowałam mu przyjęcie ale nie,bo to nie w jego stylu. Wiem jedno tak jestem już stara i powinnam mieszkać sama ale nie stać mnie. Chce stabilnego związku i faceta zdecydowanego a nie mami synka.

Gość gość
to sobie kurfffo zarób na mieszkanie a nie od kogos wymagasz

Gość gość
Jak chcesz wiedziec , dlaczego tak sie zachowuje, co o Tobie mysli, co czuje, czy w koncu będziecie mieszkac razem ,napisz do mojej wrózki Sofii. Jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl