Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Udało się....dostałam kredyt i kupuje mieszkanie własne

Polecane posty

Gość gość

Kawalerka w Warszawie, przy Al. Jerozolimskich, 23 metry. Kredyt niestety ponad 500 tys złotych :( Ale moje :)

Gość gość
Salon mam większy...

Gość gość
no kasy sporo , nawet powiedziałabym mnóstwo ... a nie lepiej kupic na obrzezach miasta pewnie taniej niz w centrum ? dobrze ze nie mieszkam w wawie

Gość gość
Mój salon ma 30m.. nie lepiej kupić np pod Warszawą za te pieniądze M3? Ja mam dom 240m i jeszcze się biorę za poddasze bo mi ciasno, tzn nie ciasno tylko chce żeby kazdy miał swój kąt. A dzieci gdzieś będziesz mieć? :)

Gość gość
gość dziś Salon mam większy... x jasne , ale na wsi zabitej dechami :P

Gość gość
gość dziś Nope, miasto 200 000 mieszkańców, niedaleko centrum.

Gość gość
zdolność sama na 500 tys ? to ile zarabiasz ?

Gość gość
Ja też na wsi, pod Wadowicami (10minut autem) do Krakowa 40minut. Widok na góry i ogólnie cud :-) no kto co lubi.

Gość gość
gość dziś gość dziś Nope, miasto 200 000 mieszkańców, niedaleko centrum. x srope , w spadku po babci

Gość gość
Autorko gratuluje :) Na ile lat i jaka masz ratę kredytu?

Gość gość
I ile kredyt wyjdzie w całości? Z odsetkami? Z 750? Znajoma brała 160 a do spłaty 250:/

Gość gość
nie kazdy ma rodzicow co kupia młodym lub mieszkanie po babci , ziemia po dziadku etc

Gość gość
gość dziś Ojej, tak ci ciężko uwierzyć, że ludzie mogą mieszkać normalnie i sami sobie na to zarobić? Współczuję życia i znajomych... :o

Gość gość
Odsetki placisz tak czy tak, tylko w innej formie. Czynsz jest tez forma odsetek - uzywasz mieszkania wartosci xy i placisz za to wlascicielowoi co miesiac do jego kieszeni. Jezeli bierzesz kredyt, to oczywiscie ze placisz odsetki, ale rownoczesnie mieszkasz (nie placac czynszu) i sprlacasz nie tylko te odsetki, ale krok po kroku wartosc mieszkania, ktore kiedys bedzie twoje. Tu gdzie mieszkam (Niemcy) kredyt na nieruchomosc trwajacy 15 - 20 lat nie jest niczym nadzwyczajnym - bardzo wiele osob o normalnych, ale stabilnych zarobkach buduje sobie w ten sposob zabezpieczenie na starosc.

Gość gość
gość dziś gość dziś Ojej, tak ci ciężko uwierzyć, że ludzie mogą mieszkać normalnie i sami sobie na to zarobić? Współczuję życia i znajomych. x oczywiscie sami ... w pięć lat siedzac na kafeterii , idz juz pod monopol bo Józek czeka :P

Gość gość
Kredyt wzięty na ponad 35 lat niestety (nie pytajcie jak sie dało na tak długi okrs, sa sposoby). Rata 1950 zł

Gość gość
omg 2 tys rata ? to ile zarabiasz jesli moge zapytac ? kredyt tylko na ciebie ?

Gość gość
gość dziś Nie, pracując, co widać też przerasta twoje zdolności pojmowania :D A na kafe mogę posiedzieć nudząc się w końcówce ciąży, czyż nie?

Gość gość
rozumiem autorko, że dzieci ani partnera/partnerki nie planujesz? czy może to inwestycja na wynajem, a do życia masz normalne mieszkanie?

Gość gość
gość dziś gość dziś Nie, pracując, co widać też przerasta twoje zdolności pojmowania smiech.gif A na kafe mogę posiedzieć nudząc się w końcówce ciąży, czyż nie? Zgłoś x koncówke to ty masz ale moózgu zreszta wspolczuje temu dzieciakowi takiej uposledzonej matki

Gość gość
OK. Z mojej strony koniec odpowiedzi, bo jak widać temat założony przez niedorobionego tr0000la, który wybitnie próbuje rozkręcić góoownoburzę. Żenujące.

Gość gość
gość dziś Salon mam większy... x jasne , ale na wsi zabitej dechami jezyk.gif xxx a co ty myślisz, że każdy chce mieszkać w mieście :P i że ci zazdrości :P. Wiesz doradzę ci coś, wyjedź czasem z tego swojego miasteczka i zobacz coś więcej niż biedronki itp. to zmienisz swoje zaściankowe myślenie o wsi...:P bo aż wstyd ;)

Gość gość
Całe mieszkanie 23 metry za pół miliona? Niezłe prowokacyjnie od rana.

Gość gość
Ja bralam kredyt ponad 10 lat temu.postawilismy maly domek 120 metrow z poddaszem.i jest super .tak na zadupiu ale jest tu pieknie i niczego nam nie brakuje.wydalismy 150 tys.

Gość gość
gość dziś Nie mieszkanie tylko kawalerka ;) :D

Gość gość
Nie jestem autorką topiku. Ja też kupiłam drogie mieszkanie w centrum. Za tą kasę mogłabym mieć dwa razy większe pod miastem. Dylemat miałam duży, ale jednak nie lubię dojeżdżać. Oboje z mężem pracujemy w mieście i jak przeliczyliśmy nasz czas i energię, który marnowalibyśmy na dojazdy, na pieniądze, a także podliczając koszty benzyny, doszliśmy do wniosku, że w ostatecznym rozrachunku lepiej kupić mieszkanie w mieście. Do tego odpada wieczne wożenie dzieci, szczególnie jak podrosną będą mogły same jeździć komunikacją, gdzie tylko będą chciały. A przestrzeń i przyrodę mamy na działce pod miastem - godzina drogi od nas.

Gość gość
nie podniecajcie sie, to prowokacja. Mieszkam na warszawskiej ochocie, w pozbliżu alei jerozolimskich i takich cen tam nie ma. Ja swoje mieszkanie 50 m kupiłam za 300 tys. A jak autorka faktycznie jest takim frajerem i dała pół miliona za dziuple, na której przy próbie sprzedaży straci dobre 200 tys, to niech pochwali się linkiem do tej "inwestycji" deweloperskiej:D

Gość gość
Ja już zakupiłam własne mieszkanie. :) udało mi się trafić na świetną ofertę dzięki http://samson-dom.pl/ . Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z nimi.

Gość gość
Prowo. Jak ktoś ma zdolność kredytową na 500 tysięcy to nie jest idiotą żeby kupować klitkę w Al. Jerozolimskich. Zresztą nawet w Alejach nie ma takich cen.