Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

muzyka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, czy wasze dzieci tez kochają muzykę? Zapisałyście je w związku z tym na jakies zajęcia? Jak to rozwijać? :)

Gość gość
gdyby moja corka kochala muzyke to bym ja gdzies zapisala, ale moja corka lubi sporty walki i dlatego zapisalam ja na Muay Thai :-)

Gość gość
zależy czy to miłość+talent czy sama miłość :) ja kiedy byłam mała tańcyzłam skakałam i robiłam występy non stop, choc talent za tym nie szedł niestety :D jezeli talent dziecko ma to warto skontakotwac sie z naucyzcielam muzyki, moze szkola muzyczna? oprócz tego dla wszystkch rozwijanie słuchu w domu, puszczanie klasyków wszystkich gatunków, gry i zabawy. sa nawet orgnizowane takie lekcje na wesoło np. w warszawskiej operze kameralnej słyszałam, ale napewno w wielu miejscach jest cos podobnego

Gość gość
Moja córka też uwielbia muzykę. Czekam na rytmikę w przedszkolu :-)

Świetnie, dzięki za wszelkie porady... Z całą pewnością mi się przydadzą ;)

Gość gość
takie ,,lekcje na wesoło" zazwyczaj nazywają się ,,porankami", opera narodowa ma poranki muzyczne, wok rodzinne poranki operowe, a np. filiharmonia narodowa poranki dla małych melomanów, zrobiłam research :) przydałyby sie jeszcze zajecia popołudniowe np. w ciągu tygodnia to dzieic by mogly chodzić czesciej niz raz na tydzień, bo poranki są zazwyczaj w weekendy chyba, no ale można to tez uzupelnic szkola muzyczną czy innymi zajeciami w domach kultury

Talent i pasję dziecka można rozwijać w naprawdę różny sposób. Ja wykorzystuję do tego radio http://fm.tuba.pl/gatunek/Muzyka+Relaksacyjna+Dla+Dzieci bo mała jest jeszcze za mała na zajęcia. :) Taka muzyka pomaga ją uspokoić i nadaje trochę uporządkowania naszym dniom - kiedy włączam to radio to albo będziemy sprzątać albo trzeba pomóc mamie robić obiad. Pełne skupienie, czasem muzyka wydawana z garnka i drewnianej łyżki, dużo uśmiechu i przepyszny obiad gotowy. :) W przyszłości zamierzam posłać Amelkę na zajęcia muzyki lub tańca, jeżeli tylko wyrazi taką ochotę.