Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy gorączką może być zwiastunem implantacji?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ostatni okres miałam 18.07, owulacje powinnam mieć gdzieś w okolicach 1.08. Współżyliśmy bez zabezpieczenia w okolicy owulacji kilkukrotnie. Dzisiaj rano obudziłam się "połamana", a teraz czuje się jakbym miała nie wysoką gorączkę (niestety jestem w pracy i nie mam możliwości zmierzenia temperatury). Zastanawia mnie czy to może być objaw zagnieżdżania się zarodka, czy po prostu się gdzieś przeziębiłam...

Gość gość
Prędzej nowotworu niż ciąży.

Gość gość
Iwony tal ograniczone umysłowo jak ty nie powinny mieć dzieci! Doszukujesz się objawów ciąży nawet w gorączce? Oszalałaś? Ile razy miałaś w życiu gorączkęm i ile razy byłaś w ciąży?

Gość gość
*osoby tak ograniczone jak ty

Gość gość
Nie doszukuje się, pytam tylko czy jest to możliwe.

Gość gość
Ja miałem jednodniową gorączkę właśnie w okresie kiedy powinna być implantacja. Czułam się jakby mnie coś brało, a na drugi dzień jak ręką odjął. Zdziwiło mnie to ale ogarnęłam dopiero jak nie dostałam miesiączki.

Gość gość
Jedynym i potwierdzonym objawem udanej implantacji jest brak okresu i pozytywny test, następnie potwierdzenia zarodka na usg. Reszta objawów to "naciąganie gumy na słoik".

Gość gość
Nikt ci nie odpowie na to pytanie, bo normalni ludzie nie biorą tak nieswoistych objawów za objaw ciąży. Bywam na tym forum 9 lat, o każdą z 3 ciąż walczyłam latami, przeszłam inseminacje, in vitro, przeczytałam wiele stron na temat ciąży i różne głupoty czytałam, wciąż te same banalne pytania, ale gorączka...? :D

Gość gość
A właśnie, że skoki temperatury mogą wystąpić przy implantacji zarodka. Mogą ale nie muszą. Tak samo jak plamienie.

Gość gość
21:12 I nigdy poza ciążą tak nie miałaś? :D Kurde, mnie coś wczoraj "rozkladało", po pracy zaraz się położyłam, rano byłam zdrowa...hmmm to pewnie ciąża. Mąż mnie zabije, od 3 mcy jest w Argentynie :D

Gość gość
I tu Cię zaskoczę bo nie. W ogóle rzadko kiedy mam gorączkę, przy przeziebieniu zazwyczaj właśnie spada mi temperatura. A jak już mam gorączkę to nie 37 tylko od razu 39. Ot taki jestem egzemplarz.

Gość gość
21:19 No i co z tego, że mogą? Gorączka może mieć także jedną z 1000 przyczyn od przegrzania, infekcji, nowotworu itp itd

Gość gość
Implantacja zarodka obiektywne objawy obejmują: niewielkie krwawienie lub plamienie podczas implantacji zarodka; Podwyższona temperatura ciała do 37.0-37.9 stopni. Ważne! Podniesienie temperatury do 38 lub wyższej mogą być objawem innych chorób i wymaga porady lekarza. Po wszczepieniu temperaturze stan podgorączkowy; Wykrywanie hCG w moczu i krwi - identyfikacja tego hormonu jest podstawą testach ciążowych. Jest to najbardziej znacząca postać a wykazuje udanej implantacji. Proszę, dla tych wyedukowanych, które twierdzą że gorączką nie ma związku z implantacją. Ma.

Gość gość
Oczywiście, że może mieć milion innych przyczyn ale autorka nie pyta czy jest w ciąży bo ma gorączkę tylko czy gorączką może być spowodowana implantacją. Może. I zauważ, że sama autorka rozważa zwykle przeziębienie więc jest świadoma, że to może być coś zupełnie niezwiązanego z ciążą.

Gość gość
w obu ciążach na początku czułam się, jakby mnie "coś brało". Stan podgorączkowy i taka byłam cała połamana. Więc możliwe.

Gość gość
Ot staraczka. Pamiętam jak zaczęłam się starać od razu czułam się ciężarna, miałam wszystkie objawy i wszystko podpinałam pod ciążę. Później mi przeszło. W ciążę zaszłam w 50 cyklu. Mimo spóźnienia, które wcześniej mi się nie zdarzało, w ogóle nie podejrzewałam ciąży...

Gość gość
Ja również miałam jednodniową gorączkę przy implantacji,jestem pewna ,że implantacja była tego przyczyną, ponieważ miałam cykl monitorowany. Sytauacja ta miała miejsce dwa razy, tak przy pierwszej jak i drugiej ciąży.

Gość gość
Tak ! Ja tak miałam! Dwudniowa gorączkę w czasie implantacji !

Gość gość
I też się czułam jak ty , jak bym nagle była chora czułam się rozbita