Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyczerpanamama

Kroplówka wzmacnajaca !

Polecane posty

Gość wyczerpanamama

Mam pytanie , moja corka ma rok od 4 mies zle przybiera na wadze ledwo co albo gubi itp. bylam już 3 razy w szpitalu na chwile obecna lekarze przestali cokolwiek się przejmować mała bo nie wiedza co robic . I tu moje pytanie czy mam prawo wymagac od lekarza rodzinnego skierowania , recepty na podawanie kroplowek wzmacniających lub czyms podobne by trochę podciagnac dziecko do życia ?

Gość gość
Szukaj przyczyny przede wszystkim. Kroplówki to tylko maskowanie skutków. Sprawdzałaś poziom ferrytyny? Prawidłowy poziom to ok 80%, więc nie wystarczy tylko że jest w widełkach. Do tego badania w kierunku pasożytów? Choć bardzo ciężko jest wykryć bo każdy pasożyt ma swój cykl rozwojowy i najlepiej było by zanosić kal codziennie przez przynajmniej miesiąc i może udałoby się znaleźć jakieś jaja, więc najlepiej odrobaczyć - wtedy cała rodzina się odrobacza. Poczytaj także o mutacji genu MTHFR. Wymuś bardziej na lekarzu skierowanie do poradni najlepiej do genetycznej i gastrologicznej.

Gość gość
Lekarz decyduje o tym co daje. Znajdź dobrego lekarza, który najlepiej pracuje także na oddziale, najlepiej w wojewódzkim szpitalu dziecięcym i szukajcie przyczyny, to nie są żarty.

Gość gość
Autorko ale co się dzieje z dzieckiem leży i nie ma na nic siły? Bo mój też praktycznie nie przybiera (19m) ale jest bardzo żywy więc wiem że te niewielkie ilości które zjada spala na bieżąco. Ja bym szukała przyczyny.