Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy ja sie wyspie przy tym bachorze

Polecane posty

Gość gość

Odkad jestem matka nie wyspalam sie ani razu. Po co ten bachor wstaje o 6? Codziennie nawet jak poloze go o 22 to i tak pobudka o 6. Owszem o 9ma drzemke ale wtedy ja sie ograniam ubieram.i maluje. Nie odsypiam w dzien bo nie jestem nauczona spac w ciagu dnia a pozatym zaesze jest cos do roboty. Mam kur...a dosc serdecznie tego gno.jka

Gość gość
kopnij go

Gość gość
Wygląda na to że jesteś spiochem.. Większość wstaje o 6.Ja mam starsze dzieci,ale nie lubię długo spać.O 6 wstaję, piję kawkę,zakupy, śniadanie.Kocham poranki.

Gość gość
Nie jestem spiochem. Klade sie spac o 23 bo zawsze jest cos do roboty. Zostaly mi 3msc macierzynskieg i ani razu nie wstalam chociaz o 7... Szlag mnie trafia

Gość gość
Ile dziecko ma lat? Moja od roku budzi się w nocy co dwie godziny, w dzień ja też nie odsypiam. Były noce że budzila się co pól godziny. Pojawily mi się zmarszczki wokół oczu przez ten rok. Ani razu nie nazwalam coreczki bachorem. Kocham ją i nigdy nie żałowałam że ja mam. Nie pisze tego po to, żeby strugac z siebie matke polke, ale żeby ci uswiadomic że masz problem. Raz, że jesteś bardzo wygodna. Jezeli świadomie zdecydowalas się na dziecko to cie nie rozumiem... Myslalas że dziecko tylko je i śpi 20 godzin na dobę? Jak się wysypialas wczesniej, mając inne obowiązki? Masz jakąś pomoc?

Gość gość
Paniusia wygodnicka. Po co ci dziecko jak chcesz się wysypiac? Jak do pracy wstawalas? Urlop macierzyński jest urlopem tylko z nazwy, tak naprawdę to harówka. Szkoda mi twojego dziecka. Pewnie się na nim wyżywasz. Na pocieszenie- mało której matce na macierzyńskim zdarzyło się choć raz wyspać. Takie uroki bycia matka. Weź raz daj dziecko ojcu (chyba go ma) i się wyspij jak już tak bardzo jestes zmęczona.

Gość gość
niech sobie każda matka nad łóżeczkiem dziecka powiesi napis: odkąd zostaniesz matką już nigdy nie będziesz spać spokojnie dziękuję za uwagę

Gość gość
Dzieci i malzenstwo to bezgraniczne szczescie.

Gość gość
Trzeba było dooooopy nie nadstawiać

Gość gość
Trzeba było wcześniej nad tym pomysleć. To jest normalne że dziecko się budzi i nic tego nie zmieni. http://www.renevskin.pl/

Gość gość
Up

Gość gość
To normalne ze zapieprz i nerwy, bobasy to egoisci, poczekasz troche czasu to sie ogarnie, najlepiej uczyć samodzielności. Ja sie bawilam sama pol dnia i zyje. Byle by dzieciak nie wyczuwal niechęci bp potem u bardziej wrazliwych problemy z psychika.

Gość gość
popieram wypowiedż powyżej. Jak Ci za ciężko - weż kogoś do pomocy, ale nie eskaluj swojej złości. Nie pozwalaj sobie na takie sformułowania typu bachor. Dzieci to wielka nauka cierpliwości. Będzie trudniej przy buncie 2latka i potem też nie łatwo. Ćwicz cierpliwość, przyda Ci się. Musisz siebie przestawić w tryb myślenia o dziecku i wyciszania złych emocji. A sen cóż... przyzwyczaisz się. Co nie znaczy, że masz nie myśleć o sobie. Potrzebujesz się wyspać. Może dogadasz się z mężem/ partnerem, że weekendy obsługuje on?

Gość gość
Moja zaczela wstawac tylko raz w nocy gdy skonczyla 2 latka. Do tego 1go razu mozna sie przyzwyczaic i byc wyspanym.