Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lubię Ukraińców :) A wy ?

Polecane posty

Gość gość

Bo w sumie to tacy biedniejsi Polacy :)

Gość gość
W sumie czemu miałabym ich nie lubić , to przecież też ludzie :)

Gość gość
Nie znam żadnego Ukraińca. Są mi obojętni :)

Gość gość
Ja jestem neutralna bo nikogo nie znam , ale możliwe ze sa fajni

Gość gość
Ukraińcy i ukrainki sa nawet mili nie wszyscy ale większość

Gość gość
Mnie sa obojętni nawet nie gadają z Polakami więc co mam powiedzieć

Gość gość
Czy ja wiem , nie znam nikogo

Gość gość
Ja tez nie znam Ukraincow. Wszedzie trzymaja sie razem takze ciezko sie zaprzyjaznic. Na uczelni, w pracy, na osiedlu. Sa z rezerwa. Ja ogolnie jestem otwarty i przyjazny czlowiek. Jako jeden z nielicznych i pierwszych mialem przyjaciol wsrod Muzulmanow, dalej mam mimo nagonki spolecznej. Z Ukraincami jakos nie idzie mi.

Gość gość
Nigdy w polace nie spotkalem ukrainca ani nie slyszalem, nie widzialem, gdzie te dwa mln ukraincow??

Gość gość
Był temat " pełno ukrainek we Wrocławiu " i tam ludzie pisali dziesiątki postów gdzie widzieli Ukraińców , ja sama widziałam na dworcu jak kupowali bilety do siebie na busa , tzn te wielkie autobusy rejsowe za granicę

Gość gość
No i niech sobie ci ukraincy beda to ja jestem u siebie w kraju nie oni, i nie mam zamiaru poblazac sie zadnym ukraincom, bo tak jak szczury z polski co wyjechaly do uk, oni wyjechali do do polski z ukrainy. U mnie obok typ wynajmuje ukraincom dom sypiaja chyba po 4-6 z mojego okna widze lozka pietrowe w ktorych spia ukraincy. Jednak ukraincy widac tylko tu pracuja a ja niespecjalnie uczestnicze w zyciu spoleczenstwa, jednak w sklepach czy na ulocach nie spotkalem sie z ukraincami, no moze raz widzialem dwie ukrainki. Ja pisze z Kalisza i podobno to miasto umiera, jest dosc pusto. I to mnie cieszy.

Gość gość
Miasto umiera lidzie wyjezdzaja na studia do wroclawia krakowa warszawy poznania, i dobrze wyjezdzajcie, wiecej przestrzeni zyciowej dla mnie. Kalisz to podobno miasto emerytow :D

Gość gość
40 tyś Ukraińców mieszka we Wrocławiu

Gość gość
We wroclawiu i tego typu mistach mieszka tez duzo studentow z calej polski, ktorzy co jak co, rowniez sa plaga dla lokalnych mieszkancow.

Gość gość
Myślę że nienawiść Polaków do Ukraińców bierze się ze zwykłego strachu , strachu przed tym czego nie znamy , wyobrażamy ich sobie jako podłych ludzi i pewnie sporo też takich , ale przez stereotypy robimy też przkrosc normalnym ludziom , pamiętajcie żeby nie mówić że " uktaincy sa dobrzy " bo znajdzie się zawsze dowod na to ze nie wszyscy , ale nie mówcie też " Ukraińcy sa źli " bo pewnie i tak znajdzie się dowód ze sa też dobrzy

Gość gość
Ukraińcy sa tacy jak Polacy jednego polubisz innego nie

Gość gość
Nie ma czego nienawidzic, rodacy nie zapominajmy ze ukraincy do nas przyjechali nam buty pucowac, trzeba korzystac.

Gość gość
W chwilach gdy pelno emigrantow dookola nalezy pamietac o tym by nie utracic wlasnej tozsamosci narodowej!!!

Gość gość
Nie koniecznie wiele Ukraińców dostaje już pracę na wysokich stanowiskach w Polsce to nie sa jedynie pucybuty , niedługo to mogą być twoi koledzy z pracy

Gość gość
Wiele Ukraińców u nas studiuje i pewnie dostaną pracę na wysokich stanowiskach , jeśli okażą się lepsi od Polaków

Gość gość
Ja nie pracuje, bo pochodze z bogatej rodziny, moj wujek jest developerem, to on daje ukraincom posadki po ktire przyjechali sie prosic.

Gość gość
Koles, zycie to nie praca, wbij to sobie do glowy. Jesli ukrainiec okazal sie leoszy od ciebie, miej pretensje tylko do samego siebir a nie ukraincow

Gość gość
Polacy też sobie myślą ze Ukraińcy powinni nam się klaniac w pas , jak się mój kolega z pracy zdziwił ze ukrainka odpowiedziała zazenowana mina na jego zaloty , a ten " jak to odmawiasz Polakowi ?? Dla Was to zaszczyt " , a ta ukrainka na to " wy też przecież nie jesteście bogaczami bo wyjezdzacie za granicę na zachód " , myślę ze Polacy byt bardzo udają panów przy ukraincach i się osmieszaja , powinniśmy ich traktować jak równych

Gość gość
11:06 a kto mówi że mam pretensje ? Naucz się czytać ze zrozumieniem to jest stwierdzenie faktów a nie pretensje ,mnie to i tak wsio rybka bo nie mieszkam w Polsce , nie doszukuj się problemu którego nie ma

Gość gość
No twoj kumpel akirat okazal sie smieciem to tak jakby nazista startowal do zydowki

Gość gość
Skoro nie mieszkasz w polsce to po co wypowiadasz sie na temat ukraincow??? A poza tym niemieszkania w polsce to zaden powod do dumy, wlasciwie to powod do wstudu bo polacy jadacy w celach zarobkowych na zachod sa jak chrzescijanie z afryki przyjezdzajacy do europy

Gość gość
Czy ja wiem , bardziej mnie obrzydzilo jego zachowanie ze potraktował się jak pan dla niej , ale ona szybko mu podciela skrzydła i sprowadziła na ziemię

Gość gość
twoj kumpel powinien sie wstydzic ze startuje do ukrainki :O zreszta takie zachowanie to typowe dla samcow alfa

Gość gość
Dlaczego powinien się wstydzić ? Jak pracowałam w Anglii to Anglicy też mnie podrywali , tylko ze nie w tak ordynarny sposób , Polacy cierpią na megalomanie i nie szanują ludzi , znam cudownych muzulumanow którzy sa dobrymi ludźmi , nie wymyslajcie p*****letow

Gość gość
Ale prawda jest taka , jak Polak ma szanować inne narody jak nie szanuje innych Polaków , porządek się zaczyna od własnego podwórka